za 22/09 45s: Banda Black Rio, Dub Pistols Sound ...

 • Deuren 22u
 • VVK €10
 • KASSA €14

Tickets Petrol

45s: Banda Black Rio, Dub Pistols Soundsystem, ...
** 45s Night **

Banda Black Rio (Bra, live)
concert begint om 23u!

Banda Black Rio is een van de belangrijkste groepen in de muzikale geschiedenis van Brazilië. De groep schoot uit de startblokken (1977) met de prachtige debuutplaat Maria Fumaça en liet daar eerst het meesterwerk Gafieira Universal en daarna het SaciPererê album op volgen. In 1984 overleed frontman Oberdan Magalhães. Begin jaren '90 zorgden Europese "world DJ's" (Gilles Peterson! Norman Jay!) en samenwerkingen met Mos Def en Incognito ervoor dat de BBR sound ook hier gehoord kon worden. In 2000 maakte Banda Black Rio een comeback en in 2011 verscheen Super Nova Samba Funk: het zesde studio album van de groep.
Banda Black Rio eert de muzikaliteit van zwart Brazilië met een unieke combinatie van jazz, funk, soul, samba en gafieira. Gafi wat? Gafi dat!

Platendraaiers voor en na zijn Ungawa en The Wild.

** Turntable Dubbers Night **

Dub Pistols Soundsystem (UK)
Soundsystem van de Britse reggae-punk en ska grootmeesters.
Ooit begonnen als soundsystem (met decks en DAT tapes!), dan uitgegroeid tot full live band en nu weer in soundsystem bezetting aan de slag (Barry Ashworth ft MC Sir Real). All things vibe going on, dancefloor cannon fodder!

Civalizee
Bekendste en beste soundsystem van 't Stad en daarbuiten. Toch?!Turntable Dubbers
Hosts van hun eigen avond, en terecht! Alles wat de urban beats te bieden hebben gaat in de blender: reggae, mash-ups, tropicalia, moombahton, hiphop, r'n'b, dubstep, drum'n'bass. Fire in the hole!

Join Petrol Reggaevibes op Facebook
Meer info

vr 16/11 Experiment invites Bass Circus

 • Deuren 21u
 • VVK €12
 • KASSA €16

Tickets Petrol

Experiment invites Bass Circus
EXPERIMENT invites BASS CIRCUS
2 ROOMS!

Na edities in Kavka, Zappa en een inmiddels al vergeten (verdrongen?) zaaltje komt Experiment naar Petrol voor hun vierde editie.
Twee zalen: een Experiment room en een Bass Circus room.
Breng je gasmasker mee.

^^ EXPERIMENT ROOM ^^

Fotosynthese (Nl, live)
De MC uit Breda is een begrip. Los van het feit dat zijn 101Barz-sessie meer dan een miljoen keer is bekeken, los van zijn Rookie Of The Year-nominatie bij de State Awards, los van het feit dat hij de jongste finalist ooit was in de categorie HipHop bij de Grote Prijs van Nederland! Fotosynthese heeft niet alleen dé maar is meer dan zeker ook dé toekomst.

Boy Kid Cloud (UK)
21-jarige Brit die dit jaar met de EP's Eyes On Me, A Better Version Of Me en nog andere tracks op Beatport pijlsnijl omhoog schiet. Werkte zich zo in de kijker van Inspected Records en Circus Records (Flux Pavilion, Doctor P, Funtcase, Roksonix) en hij komt nu naar Experiment!

Timmietex (Nl, live)
Timmietex aka de Texus Ranger! Gediplomeerd rapper aan de Herman Brood Academie. Rockt de podia met zijn crew Van Kwaad Tot Erger - en solo!
Maok da ge weg komt, want daor zuddem godnundeju hebben: Timmietex! Alle niet-Brabanders kunnen zich een welgemeende "pardon?" rechtvaardigen. Tantu Spange Tatta is de EP, het full album is Texus Ranger. Kruikenzeikers!

System (UK) b2b Tisoki (UK)
Twee jonkies uit de UK scene. Experiment goes future!

Safi & Spreej - Team Panini - Pepe - Tiewai
Eigen Makelij Showcase!

Hef aka Hef Bundy
Voor de vierde keer in Petrol. Dan kan je iets. Hef!

First Class
Antwerpse hiphopcrew. Day In, Day Out is de mixtape - Hands on The Wheel en Higher Than The Sky zijn de youtube clips. Engels en Nederlands. Yo!

Brownz b2b Requake & MC Justizz
Dubstep! De jonge producer Brownz uit Leuven (Subway, Broken Music) draait back to back met het Requake duo uit Brussel (Dubstar, Bassclash, Broken Music, Tsunami, Code Of Arms). MC Justizz zorgt voor het sfeerbeheer.

Ook aan de slag in de Experiment Room: Omni Mill, Missing Link en MC Dawn.


^^ BASS CIRCUS ROOM ^^

Feint (UK)
Uit Manchester, UK. Een van de grootste, meest getalenteerde en meest geliefde liquid drum and bass namen. De nog jonge artiest is met meer dan 30000 fans op Facebook en over de 70000 fans op YouTube een vaste waarde in de drum and bass wereld. Na verschillende internationale evenementen komt hij op 16 november naar Belgie om in Petrol de Bass Circus room te versterken!

Stan SB (UK, live)
Next level popshizzle: hyper- en melodische dance/dnb/dubstep/breaks. Drie jongen gasten; electronica, drum & gitaar.

Memro (UK)
Had amper een baard in de keel toen een van zijn nummers al op BBC werd gedraaid. Intussen een paar jaar ouder en helemaal loos into liquid dnb.

Dimension (UK)
DnB producer/DJ uit Londen en medebaas van Regal Records. Zijn eigen tracks kregen support van Andy C, Annie Mac, Zane Lowe, Friction, Danny Byrd, Culture Shock, Cyantific, Wilkinson etc.

Hookerz & MC Nice
Hookerz is een van de meest gereputeerde underground drum'n'bass DJ's uit het Gentse nachtleven en de drijvende kracht achter de STEAM feestjes in de Gentse club Decadance. MC Nice is resident MC bij bij Rotation (dubstep) en Steam (drum'n'bass) en trad al op met DJ's als Pendulum en Bad Company. Tegenwoordig samen sterk als duo.

Ook in de Bass Circus Room: Pandub (live) en All4Sound!


De voorverkoop start op 30 augustus.
Meer info

Huur de Horny 21/08

Huur de Horny
De kleine zaal van Petrol (de Horny Room) kan gehuurd worden voor verjaardags-, trouw-, afscheids-, welkomst- en andere feesten.
Dat kan met of zonder het aansluitend terras (voor je barbecue ;-) ).

In de zaal is een bar, een perfect uitgeruste DJ booth, een klein podium, een volledige klank- en lichtinstallatie en een groot projectiescherm.

Voor de voorwaarden (en die vallen zeer goed mee) mail je naar info@petrolclub.be (subject: huur)

tags

  • < vorige
  • 1
  • volgende >