za 02/06 De:Tuned Meeting Of Minds

 • Deuren 22u
 • VVK € 16
 • KASSA € 20

Tickets Petrol

De:Tuned Meeting Of Minds
De:Tuned strijkt neer in Petrol voor een nacht tjokvol oldschool techno, rave en acid! Legends at the decks!

Room 1:
Ben Sims (UK)
Dave Angel (UK)
Mike Dred (UK, live)
Robert Leiner (SWE, live)
CJ Bolland
Steve Cop

Room 2:
Mark Archer (UK)
Frank de Wulf
Outlander (live)
Tomaz
Bonny & Konnekt

Voorverkoop:
Shops: Free Record Shops (Benelux)
Online: Facebook
Meer info

za 12/05 Jah Mason withthe Dub Akom Band - Irie ...

 • Deuren 21u
 • VVK € 20
 • KASSA € 25

Tickets Fnac Petrol

Jah Mason withthe Dub Akom Band - Irie Nation
Communicate love, revolution, spirituality and even sensuality!

Dat is de belangrijkste boodschap die Jah Mason wil overdragen met zijn teksten. Hij is daarmee een echt product van de Jamaicaanse cultuur: een echte rasta die liefde en verdraagzaamheid promoot.

Hij werd ontdekt door reggaelegende Junior Reid en is uitgegroeid tot een gerespecteerde artiest. Zijn eerste single verscheen in 1996. In 2002 (tien jaar geleden) verschenen zijn eerste twee full albums Working So Hard en Keep The Joy. In 2006 maakte Princess Gone hem zowat onsterfelijk in reggaeland dankzij de gelijknamige hitsingle en de wereldwijde distributie.

No Matter The Time, Run Come Love Me, Lion Look, Don't Sell Yourself, Wheat and Tears, Someday, Life Is Just A Journey...: EACH ONE, TEACH ONE!

In maart 2008 kwam Jah Mason al eens naar Petrol. Reggae.be schreef toen:
"Het zijn zangers/singjays van zijn kaliber die Jamaica naar ons toe brengen, met hun compromisloze attitude, de stem rauw naar voor gemixt, botsend tussen wanhoop en mystiek. Om uiteindelijk op te gaan in liefde."

Jah Mason is backed by the Dub Akom Band.
Warm-up & Afterbounce: Irie Nation Sound.

Join Petrol Reggaevibes on Facebook for all latest info, audio, video, timings and chances to win free tickets for all things reggae in Petrol.
Meer info

vr 11/05 Selected Dub invites Get Darker

 • Deuren 22u
 • VVK €16
 • KASSA €20

Tickets Petrol

Selected Dub invites Get Darker
Blackline haalt Get Darker naar Petrol. Resultaat: 2 zalen dubstep, met deze artiesten:

Joker (UK)
Kito(UK)
Von D(FR)
Riskotheque(UK)
Cyrus(UK)
Razor Rekta(UK)
Walsh(UK)
Kutz(UK)
Chimpo(UK)
Biome(UK)
Benton(UK)
Sukh Knight(UK)
Square Wave(UK)
Shandy (UK)
Coffi(UK)
D2(UK)
Dr Bloodnugget(UK)
Doomtrooper(UK)
Brownz
Guandan
Hosted By MC Envy (UK)
Meer info

do 03/05 Lil B, Stalley, Die Hard 3 Pac

 • Deuren 20u
 • VVK €16
 • KASSA €20

Tickets Fnac Petrol

Lil B, Stalley, Die Hard 3 Pac
SWAG TO THE MAX!

All the way from the US of A:
Lil B en Stalley.
And from our very own city of A:
de non-gangsta's van Die Hard 3 Pac.

Lil B (USA, live)
Jonge rapper en internetfenomeen. Zat vroeger in The Pack en zorgt nu voor massa's SWAG output in de vorm van releases, mixtapes en video's. Lil B is op zijn eentje beheerder van meer social media en internetaccounts dan de gemiddelde middelbare schoolklas. Een voorbeeld voor Odd Future en ASAP Rocky.Met titels als 'I'm Gay' of 'I Got Aids' schuwt hij de hiphoptaboes allerminst, wat hem controverse oplevert (altijd meegenomen), maar ook doodsbedreigingen (minder leuk). Lil B's teksten gaan verder over swag, f*ck en s*ck maar enkele rhymes verder zijn ze dan toch ook weer topnotch intelligent, positief en vernieuwend. Zijn clips zijn 2 a 3 miljoen keer bekeken, hij heeft 200 000 fans op Facebook, hij rapt over songs van Elliott Smith en Toto en tegelijkertijd werkt hij met alle grote producers van het moment. Not a lil something, die Lil B!

Stalley (USA, live) kwam in 2008 met zijn eerste mixtape "Goin Ape" en is intussen drie mixtapes verder én baarde in 2011 zijn eerste album "Lincoln Way Nights" waarop hij oa samenwerkte met Rick Ross. Dezer dagen ziet zijn nieuwe project Savage Journey to the American Dream het licht. Deze mister Blue Collar Gang doet ook dingen op MTV - presentatiegewijs. In Petrol komt hij doen wat hij moet doen: rappen!

Die Hard 3 Pac
Jonge veulens van bij ons met een sterke voorliefde voor obscure hiphop en guilty pleasures. Zij schuren tot uw broek fikt.

Deuren open om 20u, eerste optreden om 21u!!


Meer info

ma 30/04 Fresh2Def XL

 • Deuren 21h30
 • VVK €10
 • KASSA €15

Tickets Fnac Petrol

Fresh2Def XL
REVERSE (NL, live)
Reverse maakt zijn eerste beats op zijn Play Station, met het primitieve programma Music 2000. In het begin doet hij de producties van zijn grote voorbeeld Timbaland na, maar het balletje begint te rollen als hij van zijn spelcomputer overstapt naar een pc. Reverse heeft inmiddels zijn eigen sound gevonden en produceert voor de groep Art Officials, die hij vormt met zanger Jayh. Na jarenlang oefen met beats maken en het imiteren van Timbaland producties, volgt de grote doorbraak als hij in 2005 de hit 'Wat Wil Je Doen' van The Partysquad voor zijn rekening neemt. In de jaren daarna weet Reverse een reeks van succesvolle singles uit zijn hoge hoed te toveren: 'Geen Klasse, Geen Stijl' van The Opposites, 'Shenkie' van De Jeugd Van Tegenwoordig, 'Non Stop' van Brainpower, 'Stuk' van ThePartysquad, 'Cool' van Dio & Jayh en 'Mijn Hossel' van Jayh, Kempi, Hef & Ado'nis. Dit zijn slechts enkele voorbeelden uit een lange rij krakers.

De productiestijl van Reverse valt op door de vreemde geluiden die hij als basis voor zijn muziek gebruikt. Blikjes, pannen, vuurwerk of stofzuigers, de talentvolle producer vindt er een ritme in en zet de sounds naar zijn hand.

ADJE (NL, live)
Ado'nis of Adje komt al vroeg in contact met stadsdeelgenoten Reverse en Jayh Na een aantal jaren in de luwte zet hij in 2008 zijn naam op de kaart met de mixtape 'Who The Fuck Is Ado'nis'. Rond dezelfde tijd breken ook zijn uit Hoogvliet afkomstige halfbroers Hef en Crooks door in de Nederlandse hiphopscene. Begin 2010 volgt de clubhit 'Fock Wachten' met Reverse & Jayh. De aanstekelijke single is geen eenmalig onderonsje, maar de opmaat naar een volledig album van Reverse & Adje. De verfrissende mix van hiphop en electro die we vinden op de introductie tape 'Slordig' klinkt ook door op het later dit jaar te verschijnen album van Reverse & Adje, met gastbijdrages van onder meer Dio, Sef en De Jeugd Van Tegenwoordig.

Afterparty by Fresh2Def residents: DJ Mad-D&Vista, DJ Krizz, DJ Twelve en
DJ Boety

Ook vvk bij Free Record Shop en bij F2D presale teams
Meer info

za 28/04 Hertz

 • Deuren 23u
 • VVK € 13
 • KASSA € 16

Tickets Fnac Petrol

Hertz
Wederom neemt Hertz je mee op een reis naar technoland.

De laatste Hertz in Petrol Club voor de zomerbreak.


Line up:
JOSEPH CAPRIATI (Drumcode // IT)
DJ MURPHY & A.PROFESSOR (Definition, Patterns // BR, ESP)
PAUL MAC Retro set (Stimulus, Sino // UK)
PAULA CAZENAVE (Patterns // ESP)
REDHEAD (Mb Elektronics, Hertz // Be)
SOREN AALBERG (Girafe Sauvage // Be)

Presale:
Shops: Fnac // Free Record Shop Benelux // Primera (NL)
Online: Facebook
Meer info

za 07/04 Radio A Gogo - Neo Retro A Gogo - Barba ...

 • Deuren 22u
 • VVK €10
 • KASSA €15

Tickets Fnac Petrol

Radio A Gogo - Neo Retro A Gogo - Barbarella
Omdat het ook wel eens plezant is om minirokjes en smalle plastrons te dragen presenteren Radio Modern en Petrol:

Radio A Gogo - Neo Retro A Gogo
The Barbarella Edition


Party like it's 1964! Two rooms full of rock'n'roll, beat, love and teasing Burlesque. From Aretha Franklin to Arctic Monkeys.Main Room: Radio A Gogo
De hele nacht lang dansbare sexy rock van de sixties tot nu, dat is ons devies. Los Venturas heeft deze avond slechts één doel: er een goed feestje van maken en ervoor zorgen dat u een fantastische avond heeft. Dong-dong-dong-doooing! Er zijn golven in het golvenbad! Los Venturas maakt swing-a-delic surfmuziek met rocksteady, ska en rai-invloeden. Ze snijden met dubbelpicking gitaarriffs waarnaar Dick Dale enkel in een hoekje met open mond kan staren. Ze ruimen daarna plaats voor deejays Gigolos In Retirement en Louis Katorz die uw ultraminirokjes nog meer omhoog doen kruipen op de dansvloer.

Club: Neo Retro A Gogo
In de club is het kleiner en vooral warmer. De rokjes zijn korter, alsook de drankjes, de kapsels wilder en de hemden opengeknoopter. Wild wordt u, wanneer onze gogodanseressen in hun zwierige bikini'tjes het podium betreden, met in hun zog nog meer lekkers. Choco Chanel, uw gastvrouw voor vanavond, leidt u in bekoring haar gezang. Rode oortjes, en niet alleen door de muziek. Uw burlesque kitten voor vanavond is Lada Redstar, een internationale Burlesque starlet die Brigitte Bardot en haar Harley Davidson terugbrengt. Aan de draaitafels: 'vinyl only DJ's' The Modest Men.
Meer info

ma 09/04 Mavado

 • Deuren 20u30
 • VVK €20
 • KASSA €25

Tickets Fnac Petrol

Mavado
Dé sterkst opkomende dancehall artiest van het moment. Heeft pas getekend bij de Amerikaanse top DJ en producer Khalee die ook samenwerkingen met onder andere Rick Ross, Dre en Chris Brown op zijn naam heeft staan. Mavado scoorde al een resem hits en blijft goed werk afleveren. Zo goed dat momenteel ongeveer de complete top van de Amerikaanse rapscene een samenwerking met hem probeert te scoren. Fire & vibes ahead!

Line up:
Mavado (JAM, Live)
Ochie Queen, Junior Reds, Lisa Bennett
QUeen'Stonn, Black Marshall, Model Bernadette, Civalizee Sound, Babybang, D Masta

Join Petrol Reggaevibes on Facebook for all latest info, audio, video, timings and chances to win free tickets for all things reggae in Petrol.

Uprising promotions in association with Don Chappy and Black Marshall
Meer info