za 19/05 Sound Of Stereo live - Paul Chambers - ...

 • Deuren 23u
 • VVK €11
 • KASSA €15

Tickets Fnac Petrol

Sound Of Stereo live - Paul Chambers - Surkin - Djedjotronic - Supreems
Sound of Stereo (B, live)
Het verhaal van Sound Of Stereo leest als een Belgisch dance sprookje. Ze leerden elkaar online kennen, begonnen samen te producen, werden in huis gehaald door Dr Lektroluv (2008), scoorden grote en hele grote hits en speelden de voorbije jaren op een pak grote en (inter)nationale events: 10 Days Off, I Love Techno, Tomorrowland, Electric Daisies Carnival (LA), Amsterdam Dance Event (NL), Future Music Festival (Australië), Beatpatrol Festival (Oostenrijk), etc.

Sound Of Stereo begon toen fidget nog bestond (ja, zeg!) en is inmiddels doorgegroeid naar de betere electro en techno - ergens daartussenin. En het blijft vooruitgaan: na meer dan 3 jaar DJ'en, komt Sound Of Stereo nu naar Petrol met iets helemaal nieuws: een liveshow! Een combinatie van oud, nieuw en onuitgebracht werk.

Djedjotronic (Fr)
Parisien, ontdekt door Busy P van Ed Banger. Werkte een tijd samen met Popof (als Wee-Kids) en releaset ook op het label van Boys Noize en op dat van Sven Väth. Maakt van zijn sets een mengelmoes van acid, techno en elektro. Electronic bitchy dance!

Surkin (Fr, live)
Franse schat en internationale electroreferentie. Bracht een pak muziek uit op Institubes en trekt sinds enige tijd aan de kar van zijn eigen Marble label (Para One, Bobmo, High Powered Boys). Voor de vierde keer in Petrol!

Paul Chambers
Protégé van de Soulwaxbroers met releases op Phantasy Sound (Erol Alkan) en Southern Fried (Fatboy Slim). Deed remixes voor ZZT, Mr. Oizo, ... Speelt van Tokio tot LA en Antwerpen.

Supreems
Jaargang vier voor de Supreems! Ze mixten al het strakke aaneen van 10 Days Off tot Blast Your Ghetto en Libertine Supersport en zetten nu ook hun eerste stappen met eigen producties. Fasten your beatcells!

Meer info

za 05/05 F/S/A/R/ : Foals (DJ-set), Kiss The Anu ...

 • Deuren 23u
 • VVK €8
 • KASSA €12

Tickets Fnac Petrol

F/S/A/R/ : Foals (DJ-set), Kiss The Anus Of A Black Cat (live), Jules X, Chubbee Bee, Louis Kat
F L Y I N G
S A U C E R S
A R E
R E A L
Pop Up Club A Kosmik Excursion On The Version

C H U B B E E . B E E // BE
Notoir nachtraaf uit 2000 Handjeswerpen doet vooral zijn eigen goesting tegen beter weten in. Nu ook hier. Aiaikes.

F O A L S // UK
Foals is de vijfkoppige indierockband uit Oxford, Engeland. Na hun eerste twee dancerock albums, verschijnt eerstdaags een deejaymix album op het prestigieuze K7! label. Het belooft een eclectische en bonte mengeling te worden van obscure protestsongs tot Afrikaanse gospel en een nodige dosis avant-disco. Shake that derriere!

K I S S . T H E . A N U S . O F . A . B L A C K . C A T // LIVE // BE
Achter deze suggestieve naam schuilt een Gents onderonsje, zowat de vaandeldraagers van de vaderlandse apocalyptische folkrockscene. Hun soms bevreemdende muzikale avonturen worden kracht bijgezet door de fluistertronica van knuffel-alien-aan-huis Hantrax Perdolan. Samen komen ze hun laatste album intregraal voorstellen.

J U L E S . X // BE
Jules X is een veteraan in het Belgische nachtleven. Hij resideert in Brussel, maar speelt all-ova-tha-place van Fuse tot Culture Club, van wijlen Silo tot wijlen Capital. Ondertussen is de man ook resident bij Studio Brussel en dus vanavond ook hier!

JOIN US
THEY ARE OUT THERE
VERY SOON VERY NEAR

Meer info

vr 27/04 CRESST invites ZARDONIC, MAZTEK, ...

 • Deuren 22u
 • VVK €13
 • KASSA €16

Tickets Fnac Petrol

CRESST invites ZARDONIC, MAZTEK, ...
Op deze editie combineert Cresst de nieuwe badass DJ's en producers (zij die nog niet vaak in België hebben gespeeld) met een aantal meer gevestigde d'n'b artiesten. De line-up vertrekt van de pumping crunchy neuro sound en evolueert in de loop van de nacht tot darkstep en crossbreed Cresst style!

Daarbij komt nog een all Belgian room: een zaal waarin het bewijs geleverd wordt dat België niet langer alleen een topland is voor d'n'b concepten, maar dat we stilaan ook op het vlak van producing & DJ'ing volwaardig lid zijn van The Major League van Grote Jongens.

BREAK (UK) (Symmetry Recordings)
Zijn unieke kijk op DnB is synoniem aan twisted bass lines en harde bas, en wat Break verspreid over een niets vermoedend publiek sinds 2001.
Begonnen bij A-Sides 'Eastside' label, en gegroeid tot samenwerkingen met de grootste labels in de scene, onder wie Ram, Metalheadz, Shotgun, Exit, Critical, Soul:R, Quarantine, DNAudio, Subtitles en Digital Soundboy.

DOM & ROLAND (UK) (Dom&Roland Productions, Moving Shadow)
Mensen die houden van DnB, houden zeker ook van Dom&Roland. Ze zijn al sinds het begin aanwezig in de scene, maar Dom staat tot op de dag van vandaag als voorman in ontwikkelingen en als hoogtepunt in de scene. Zware mannen in aantocht!

ZARDONIC (VE) (Human Imprint, Freak)
Al met 16 jaar begon Zardinic te produceren onder zijn heavy metal naam Gorepriest, en twee jaar later verdiende hij al een Best Keyboardist award bij de Premios Metal Hecho in Venezuela (Metal Made in Venezuela Awards 2002-2003). Dit bezorgde hem een duidelijke plaats aan de top Venezolaanse metal scene. Zijn grote kennis van de wereld en culturele achtergrond is misschien wel de sleutel naar zijn perfectie. Deze wil je niet missen.

MAZTEK (IT) (Renegade Hardware, Subculture, Contaminated)
Geboren en getogen in het hart van Italië, Rome, werd hij op 18 jarige leeftijd gefascineerd door elektronische muziek, en dan vooral Techno en Drum en Bass. Hij besloot een sprong te wagen in het diepe en begon met het produceren van niet alleen Drum en Bass, maar ook Electro, Grime en Dubstep en speelde daarmee in de Italiaanse underground scene. Meedogenloze Drum en Bass komen naar je toe!

NEONLIGHT (GER) (Bad Taste, Red light)
Neonlight representeert de samenwerking van twee totaal verschillende persoonlijkheden die een ding met elkaar gemeen hebben: een passie voor Drum en Bass. Altijd op zoek naar een beter geluid en een volleerde samenstelling van elk apart bedachte nummer. Zonder van te voren grenzen te bepalen gaan ze door tot alles perfect samen valt en ze tevreden zijn met het eindresultaat van een stukje goeie muziek.

THRASHER (NL) (PRSPCT)
Goeie vriend en professionele badman, de eigenaar van het beruchte RRSPCT label zal zorgen voor een stevige Drum en Bass set, die er voor zorgt dat je tevreden naar huis kunt.

In de All Belgian Room spelen WASP, SPEEDWAGON, EXISTH, TESLA, RULO,
THE NITWITS, PUKAZ, AIR CAV, DOUBLE:MAYHEM
en MR. ORANGE.
Support your local hard(core) d'n'b scene!

Meer info

vr 20/04 Mayhem

 • Deuren 22u
 • VVK Geen
 • KASSA €6

Mayhem
Na de eerste twee geslaagde edities in Kavka en Scheldapen, strijkt Mayhem neer in Petrol. House, acid en techno!

Mayhem presents:

Steve Cop
Mr. Gasmask
Black Francis
Hoarax vs Jordan
Enzo
Manu
Vincent
Meer info

za 14/04 45s: Lefties Soul Connection, Stax Of W ...

 • Deuren 22u
 • VVK €8
 • KASSA €10 - dames gratis tot 0u

Tickets Petrol

45s: Lefties Soul Connection, Stax Of Wax, Garreth
Lefties Soul Connection (Nl, live)
Ruwe funk en soul (The Meters, The JB's), invloeden en echo's van enkele van de meest muzikale hiphoppers (Jurassic 5, The Roots, Beastie Boys, DJ Shadow) en sporen van (mod) rock. Verwacht stevige beats & drums, diepe bumpy bass, een gierend Hammond orgel, strakke gitaarrifs en goed gedoseerde vocals.
Speciaal voor de 45s Night in Petrol voert Lefties Soul Connection hun klassiekers uit (hun eerste funk 45s!) samen met nummers die ze al even niet meer spelen of nooit eerder live brachten. Ook de nieuwe instrumentale tracks van hun jongste album One Punch Pete (uitstekend album waarmee ze de grote iconen van de huidige retrosoulgeneratie naar de kroon steken) staan op de setlist. Dus: anders dan de andere concerten op hun tournee. Unieke show, special funk edition!

Stax Of Wax
DJ Droppa en DJ Mauz zijn samen Stax Of Wax. Stax of Wax is een radioshow, een partyconcept, een mixtapeserie en ... skilled partyrocking DJ's.
FortyfiveFun, representing true fonk & boombap since 2009.

Ook van de partij met zijn schuimende platenbak vol soul en oooh's en aaaah's: Garreth Mc Mullan. De stem van een leven vol lange nachten en een shot korte in de hand. Maar wat een groooooooove!

Wil jij graag kans maken op een lekker extraatje onder de vorm van een Clubcircuit voucher, een jaarpas of een krasbiljet van de Nationale Loterij?

Kom dan gewoon naar de 45s Night in Petrol, vul het wedstrijdfomulier in en drop het in de Win For Life box aan de ingang. De eerste 50 bezoekers (ouder dan 18) worden alvast beloond met een Win For Life Mini krasbiljet.

Win For LifeMeer info

za 31/03 Turntable Dubbers: Shepdog, Serial Kill ...

 • Deuren 23u
 • VVK €8
 • KASSA €10

Tickets Fnac Petrol

Turntable Dubbers: Shepdog, Serial Killaz, ...
Een nieuwe editie van de Turntable Dubbers night out: Nice Up edition! Wij staan al klaar om nog harder te gaan dan vorige keer, want...

Shepdog (UK)
DJ Shepdog is er klaar voor! Deze DJ, mashupper en Nice Up labelbaas is schaamteloos in zijn doen en laten, maar geweldig in wat hij het liefst doet: zijn publiek een geweldige avond bezorgen. Met zijn vette dancehall, london bass en reggaebeats zet hij de club ondersteboven.
Broek uit of aan, het kan alleen maar mooi worden!Serial Killaz (UK)
Jong jungle en drum'n'bass duo met een aparte maar zwaar aanstekelijke stijl. Komt dat zien!

Turntable Dubbers ft Mc Fragga
Als het een soortement tobacco was, dan zouden The Turntables Dubbers in de sigarenwinkel op het schap van het goei poeier liggen. Reggae, hiphop, dubstep, d&b, mash-ups, tropical beats en rampetampende beats. 'Uptempo Irie', zoals Turntable Dubbers Timaxx & Drezz het zelf zeggen. Ze scheppen er een heidens plezier in om genres aan elkaar te linken en te combineren. Ze doen dat als geen ander en steeds met een stomend supersonisch resultaat. Them Dubbbers!

King DJ aka DJ 4T4
We kennen hem natuurlijk als één van de drie helden van 't Hof van Commerce (4T4), maar ook als King DJ zal iedereen van ons al meer dan eens aan de lijve ondervonden hebben dat hij een vakman is die als geen ander de massa in beweging krijgt en houdt. Hij valt niet vast te pinnen op één stijl of truucje, past zich aan elke situatie aan en kan daar zeer breed in gaan zonder ooit voorspelbaar te worden. En dat natuurlijk allemaal perfect aan elkaar gemixt, want 's mans technische capaciteiten en ervaring zijn top.

Meer info

do 29/03 Dead Prez: It's Still Bigger Than Hipho ...

 • Deuren 21u
 • VVK €15
 • KASSA €20

Tickets Petrol

Dead Prez: It's Still Bigger Than Hiphop Tour
Strategies for activism, health and community power in the information age.

DEAD PREZ (USA, live)

Dead Prez komt met de It's Still Bigger Than Hiphop Tour naar Petrol. stic.man en M-1 staan bekend om hun maatschappijkritische, militant socialistische en pan-Afrikaanse teksten. Hiphoppers met een mening en een visie, daar houden we van.

Support door het Antwerpse Team Panini (live), de Gentse Fatih (live) en een showcase van het Antwerpse label Weardo Music
Meer info

za 17/03 45's Night & 70s Disco Funk Soul Party

 • Deuren 23u
 • VVK geen vvk
 • KASSA €8 - dames gratis tot 24u

45's Night & 70s Disco Funk Soul Party
45s room
The 7" 45 rpm record was introduced in 1949 by RCA as a smaller, more durable and higher-fidelity replacement for the 78 rpm shellac discs. The first 45 rpm records were monaural, with recordings on both sides of the disc. As stereo recordings became popular in the 1960s, almost all 45 rpm records were produced in stereo by the early 1970s.

Katia Rock Ahoy: as heard on Rock Ahoy - Studio Brussel
Een vrouw die al jaren haar leven maakt van muziek. Soul, oude rockawocka, top of the underground pops, yeah baby yeah!

Stax Of Wax: het duo DJ Droppa en DJ Mauz incarneert als radioshow, partyconcept, mixtapeserie en -niet in het minst- als skilled partyrocking DJ's.
Fortyfive Fun, representing true fonk & boombap since 2009. Oewwaah!

70s Disco Funk & Soul room
El Clasico. Scoobiedowoo! Discobollen, funkpakjes, soulshakers en drankbekers.
Al jaren een vaste waarde in Petrol en ook nu niet van de poes. Dansen op tijdloze disco des decennium des heren 1970s, een geut funk en een brok soul. Owl owl owl!
Ervaren disco veteranen Dr Disco & Louis Katorz worden in de kont geknepen door Sheridan: nog niet geboren in de 1970's maar er sinds de vroege jaren 80 wel hevig naar aan het verlangen. Special old school disco set - tijd voor een 70ties revival!
Meer info