za 30/04 The Subs, Highbloo, VNNR, The Oddword, ...

 • Deuren 23u
 • VVK €10
 • KASSA €15

Tickets Fnac Petrol

The Subs, Highbloo, VNNR, The Oddword, ...
The Subs zijn terug! Zijn ze dan weggeweest? Eigenlijk niet. Na de release van Subculture gingen ze op tour in binnen- en buitenland, begonnen ze een (video)blog, scoorden een kanjer van een zomerhit met The Pope of Dope en brachten ze ook de digital only single Mitshubitchi en de Vomit In Style ep uit.

Sinds eind maart is hun nieuwe album Decontrol uit. Eerste single Face of the Planet blijft maar beter en beter worden! De rest van de plaat laat een groep horen die geëvolueerd is. Energie staat nog steeds centraal, going out of control ook. Maar toch klinkt het soms al eens wat anders, iets minder distorted. Maar nog steeds 100% The Subs natuurlijk. Don't Stop is een too-cool-for-old school housebom, The Hype is een hyperactieve ravejam, The Visbible Man staat stijf van de beukende technobeats en Hannibal (And The Battle of Zama) is zelfs geïnspireerd op Franse filmsoundtracks. 'Muziek voor de shufflegeneratie' zegt Subs frontman Papillon.
The Subs komen naar Petrol voor een live set. Decontrol(led) album launch!

The Subs brengen twee labelgenoten van op Lektroluv Records mee:
van over de (taal)grens komt het nieuwe groepslid Highbloo (10 days off, I Love Techno, ...) mee overgestoken. En uit 't Stad komt VNNR tot in Petrol gestuitert: hij brengt in het voorjaar van 2011 zijn eerste releases uit op Lektroluv.
En wie mag er niet ontbreken op een electronacht in Petrol? De partymachine van The Oddword natuurlijk!
Bespeuren we daar een Belgische top electro avond? Yes we do!PETROL VINDT SUPPORT ACT VOOR THE SUBS
vi.be en Petrol zochten (onbekend) Belgisch talent als openingsact voor deze avond. Samen gingen ze op zoek naar een gepaste warming up..

De jury worstelde zich door de hoop mixtapes en kwam tot een weloverwogen besluit!

Dashiki Johnson: Opvallend goede synthpop en electro met italo- en french house invloeden. Uptempo & downtempo. Zeer onder de indruk. Fris maar vet.

Meer info

vr 04/02 Night of the Bombs

 • Deuren 22u
 • VVK €6
 • KASSA €8

Night of the Bombs
De zesdejaars van het Sint-Annacollege vieren hun laatste 100 dagen en iedereen mag komen meevieren!

NIGHT OF THE BOMBS met
Maesland, ShoWit, Atmospherix, Babylon Fire Lions, Chasm en The Trendsetters: Majestro The Beatmaker & dj Knowledge

Atmospherix was vorig weekend te gast bij Switch op Studio Brussel. beluister

Voorverkoop via petrol4februari@yahoo.com
Meer info

tags

  vr 11/02 TC, Camo & Krooked, Quest, Etnik & Fuzz ...

  • Deuren 22u
  • VVK €10
  • KASSA €13

  Tickets Fnac Petrol

  TC, Camo & Krooked, Quest, Etnik & Fuzz, Murdock, Judah, Gunman, Journey, Bagheera
  Petrol serveert dubstep en drum'n'bass!

  Van over 't water komt TC (UK) overgestoken en uit de Oostenrijkse bergen halen we de slopende beats van het populaire duo Camo & Krooked (At) naar de drum'n'bass room.
  Ook eigen talent is ruim vertegenwoordigd met gevestigde en nieuwe Belgische namen: Leuvenaren Etnik & Fuzz (B) stonden deze zomer op grote drum'n'bass events zoals Star Warz, Laundry Day en Mystic.
  Petrol dnb-resident Murdock (B) is er natuurlijk bij: al 10 jaar zet hij de Belgische drum'n'bass scene op haar kop - naast internationale grootheden als Goldie, Grooverider, Ed Rush & Optical, Pendulum en Heel Vele Anderen. Om van zijn compilaties en partyconcepten nog te zwijgen!

  De dubsteproom wordt gehost door Antwerp City Flow. Hun residents Judah (B) en Gunman (B) staan paraat met buddies (m/v) Journey & Geeks (B), Daily (B) en Bagheera (B). Headliner in de City Flow dubsteproom is Quest (UK): have a rave on the sea bed with this one versitile motherfucker!
  Meer info

  za 12/02 HERTZ : Oldschool & Acid Techno

  • Deuren 22u
  • VVK €10
  • KASSA

  Tickets Fnac

  HERTZ : Oldschool & Acid Techno
  Technoliefhebbers opgelet!

  Na een stampende (dampende) eerste editie van Hertz 2 maand geleden, komt er op 12 februari een nieuwe editie, HERTZ in Petrol!

  Hertz resident RedHead (Mb Elektronics, Red factory) zal de decks delen met een eigenwijze crème de la crème van Europese technoproducers.

  DJ'en is een kunst, aldus de Londenaren Ben Long en Jamie Bissmire. Samen als SPACE DJz (UK) en alleen hebben de heren een eigen stijl en sound ontwikkeld die alom geprezen wordt. En na ruim 10 jaar touren over de gehele wereld bezitten zij dan ook de kennis en ervaring om any party right te rocken.
  Ook D.D.R. (UK) is een veteraan uit de underground dancescene van Londen. Al woont en werkt hij tegenzoordig grotendeels in Amerika, hij komt voor deze gelegenheid over naar Antwerpen, voorzien van acid techno.
  Nog op de line-up: de Griekse DJ Spiros Kaloumenos (GR). Zijn sets zijn een combinatie van de nieuwste vormen van techno en unieke mixing skills.

  Maar ook Belgisch talent komt aan bod. DOUBLE U JAY (BE) combineert housy Detroit sounds met funky tribal en hardgroove. Een brede variatie aan tracks gecombineerd met old school skills.

  Een harde nacht vol oldschool techno, drums en acid loops...

  Visuals : CIRCLEØSTRIPE

  Hertz promomix!
  Double U Jay - It's so oldschool, it Hertz by doubleujay
  Meer info

  za 29/01 Ill City: Goed Ontmoet editie

  • Deuren 22u
  • VVK €10
  • KASSA €14

  Tickets Fnac Petrol

  Ill City: Goed Ontmoet editie
  dames gratis voor 23u!

  illCity 2011 opent met een line-up om u tegen te zeggen! Top Notch & Noahs Arks signee SIR OJ brengt een volledige sterrencast mee met JIGGY DJE, HEF, DIO, ÖNDER, SPACEKEES en WUDSTIK. Ook aanwezig: WINNE!

  MR POLSKA aka POLSKI komt samen met zijn Nouveau Riche vrienden live tonen waarom er de laatste tijd zoveel te doen is rond hem, zijn muziek en zijn performance.

  En omdat wij als locals lang niet meer moeten onderdoen: ook een dikke set met veel namen onder leiding van Beatsmid/producer COZONE met oa SAFI, PXL, SPREEJ, TIEWAI en meer.

  Plus DOOBIE BROS (aka Flo & Cal), LENTINI the host en afterparty met dj AZER en FUNKMASTER FRITZ.

  Sjansen en Dansen in de Horny Room op het electronisch dansgeweld uit de mixers van SHAVED MONKEYS (op komst met een pak nieuwe tracks), BEATBOUNCERS vs MOORE & LEZZ en KOTSNEK: electro, fidget, dnb & dubz!!
  Meer info

  za 05/02 Kamping K: Party Like a Yeti

  • Deuren 23u
  • VVK €8
  • KASSA €10

  Tickets Fnac Petrol

  Kamping K: Party Like a Yeti
  Kamping K barst weer los in Petrol! Met niemand minder dan de Belgische elektrohelden Paul Chambers (live), Dopefish en de vaste kampeerders Mr. Magnetic, Sigi en R. Schneider vliegen de beats je om de oren.

  Vlaming Paul Chambers werd in 2008 opgepikt door de gebroeders Soulwax om mee te draaien op hun beroemde kersttour door heel Europa. En ook afgelopen winter klonk Chambers zijn bekende "Yeah, Techno" naast grote namen als Erol Alkan en Tiga tijdens Soulwaxmas. Nu is hij terug in Antwerpen voor een live set op Kamping K!

  Dope Fish (ook bekend als System-D) is sinds 1992 aan de slag in het Belgische nachtleven. Electronic, dance, hiphop en drum and bass zijn de scenes! In 2008 tekende hij bij het Y4K label in de UK voor zijn langverwachte debut album: "Beware of the Big Bad Wolf". Intussen maakte hij ook remixen voor Acid Jacks, Shakedown, General Midi, Pfunkt, FutureFlashs, Hyper Go Go, T99, The BackLash en nog vele andere.

  Mr. Magnetik is Kamping K resident, art director én steeds een van de hoogtepunten van een knotsgekke Kamping K-avond.

  Sigi bewijst dat vinyl nog steeds leeft en dat de sound ervan ongeëvenaard is. Hij brengt de ultieme clubsfeer opnieuw tot leven.

  Nog een Kamping K resident is R. Schneider: een mix van onbekende electrosounds met bekende tunes die hij door zijn laptop en effectenbak ramt.
  Meer info

  vr 17/12 Senotorik

  • Deuren 22u
  • VVK geen voorverkoop
  • KASSA €10

  Senotorik
  Om al jullie zintuigen maximaal te prikkelen hosten wij op vrijdag 17 december een avond gevuld met exposities, bands & beats te Petrol, Antwerpen.

  Ontstaan vanuit de muzikale underground aan de Antwerpse droogdokken is SenotoriK geëvolueerd tot een eclectisch audiovisueel concept waarvan deze 10 jarige editie het sluitstuk zal zijn. Meer live muziek, meer beats, meer kunst, meer variatie...

  Op audiovisueel vlak - een live schildershow door Bert Lezy met projecties en 'verlichtende' verf, muzikale lichtcreaties geëxposeerd door Bart Reyntjes en Antwerp's finest vintage op canvas van Zic & Hojack. Live muziek van Antwerpse bodem, gebracht door muzikale 1000poten Caisse en hiphopformatie Wahwahsda.

  De beats worden verzorgd door de notoire SenotoriK crew: Automatic Boogie & Nondejul, Arne & Miyaguy, Noemie & Shimtshack, the Oilbutcher, Goonie, Tox & Fonzie revolution. Power genoeg om weerwerk te bieden tegen Techno legende en headliner DJ Pierre (Fuse, I Love Techno) die al jaar en dag techno brengt van de bovenste plank.

  All night long expo
  Light creations by reyntjensbart.be
  live paintshow by bertlezy.be
  hojack paintings by zic-art.be

  Vervoeg ons tijdig - uw stiptheid zal beloond worden door een glaasje cava (zolang de voorraad strekt ;-) ).


  Meer info

  za 18/12 10 years of Turntable Dubbers

  • Deuren 23u
  • VVK geen voorverkoop
  • KASSA €10

  10 years of Turntable Dubbers
  10 jaar Turntable Dubbers!
  Het beste uit de funk, reggae, hiphop, breakbeats, drum'n'bass, dubstep, tropical, balkan & afro beats, ...

  Na tien jaar dubben ze harder dan ooit: de Turntable Dubbers staan op nummer 1 in Juno's Drum & Bass Recommendations Best Of 2010, ze speelden vorige vrijdag een set in Switch op Stubru, staan deze maand in Zone 03 en op Reggae.be en deze week zijn ze ook te zien op ATV. En ondertussen werken ze hard verder aan hun eigen producties. Druk druk druk!


  Het wordt dan ook niet zomaar een verjaardagsfeestje: uit de UK komt dj Shepdog (Nice Up! labelbaas - het label waarop de Dubbers ook zelf releasen), uit Polen komt Seb Skalski en uit eigen land zakken af: Buscemi, Murdock, Discobar Galaxie, Tito & Echo Virus, D'Stephanie, Laston & Geo, E-Phonk, Jackattack & Vertigo, Civalizee, Afroman & Hey Mickey en Soul Shakers.

  We look back at some amazing years... we've spent many hours together in smokey nightclubs and on muddy & rainy festivals, ate a lot of late night kebabs, shared a few hangovers, got massive crowds moving and on rare occasions chased a few out. We've had disagreements, travelled the globe and met all kinds of folk but most of all ... we had LOTS OF FUN!!!!
  ...and that's why we still do it! It's more than a hobby, it's a passion, it's an addiction, it's a lifestyle!

  Still going strong and looking to the future... we've spent many hours over last two years behind our computers to produce some of our own music. A slow growing process, but we keep on learning and trying and we hope to surprise you all with future productions!

  So, join us with our favorite dj's in celebrating 10 years of Turntable Dubbers! We'll be dancing all night to tunes that kept us going over the last decade!

  T&D


  Meer info

  tags