Agenda

do 03/05 Lil B, Stalley, Die Hard 3 Pac

 • Deuren 20u
 • VVK €16
 • KASSA €20

Tickets Fnac Petrol

Lil B, Stalley, Die Hard 3 Pac
SWAG TO THE MAX!

All the way from the US of A:
Lil B en Stalley.
And from our very own city of A:
de non-gangsta's van Die Hard 3 Pac.

Lil B (USA, live)
Jonge rapper en internetfenomeen. Zat vroeger in The Pack en zorgt nu voor massa's SWAG output in de vorm van releases, mixtapes en video's. Lil B is op zijn eentje beheerder van meer social media en internetaccounts dan de gemiddelde middelbare schoolklas. Een voorbeeld voor Odd Future en ASAP Rocky.Met titels als 'I'm Gay' of 'I Got Aids' schuwt hij de hiphoptaboes allerminst, wat hem controverse oplevert (altijd meegenomen), maar ook doodsbedreigingen (minder leuk). Lil B's teksten gaan verder over swag, f*ck en s*ck maar enkele rhymes verder zijn ze dan toch ook weer topnotch intelligent, positief en vernieuwend. Zijn clips zijn 2 a 3 miljoen keer bekeken, hij heeft 200 000 fans op Facebook, hij rapt over songs van Elliott Smith en Toto en tegelijkertijd werkt hij met alle grote producers van het moment. Not a lil something, die Lil B!

Stalley (USA, live) kwam in 2008 met zijn eerste mixtape "Goin Ape" en is intussen drie mixtapes verder én baarde in 2011 zijn eerste album "Lincoln Way Nights" waarop hij oa samenwerkte met Rick Ross. Dezer dagen ziet zijn nieuwe project Savage Journey to the American Dream het licht. Deze mister Blue Collar Gang doet ook dingen op MTV - presentatiegewijs. In Petrol komt hij doen wat hij moet doen: rappen!

Die Hard 3 Pac
Jonge veulens van bij ons met een sterke voorliefde voor obscure hiphop en guilty pleasures. Zij schuren tot uw broek fikt.

Deuren open om 20u, eerste optreden om 21u!!


Meer info

za 05/05 F/S/A/R/ : Foals (DJ-set), Kiss The An ...

 • Deuren 23u
 • VVK €8
 • KASSA €12

Tickets Fnac Petrol

F/S/A/R/ : Foals (DJ-set), Kiss The Anus Of A Black Cat (live), Jules X, Chubbee Bee, Louis Kat
F L Y I N G
S A U C E R S
A R E
R E A L
Pop Up Club A Kosmik Excursion On The Version

C H U B B E E . B E E // BE
Notoir nachtraaf uit 2000 Handjeswerpen doet vooral zijn eigen goesting tegen beter weten in. Nu ook hier. Aiaikes.

F O A L S // UK
Foals is de vijfkoppige indierockband uit Oxford, Engeland. Na hun eerste twee dancerock albums, verschijnt eerstdaags een deejaymix album op het prestigieuze K7! label. Het belooft een eclectische en bonte mengeling te worden van obscure protestsongs tot Afrikaanse gospel en een nodige dosis avant-disco. Shake that derriere!

K I S S . T H E . A N U S . O F . A . B L A C K . C A T // LIVE // BE
Achter deze suggestieve naam schuilt een Gents onderonsje, zowat de vaandeldraagers van de vaderlandse apocalyptische folkrockscene. Hun soms bevreemdende muzikale avonturen worden kracht bijgezet door de fluistertronica van knuffel-alien-aan-huis Hantrax Perdolan. Samen komen ze hun laatste album intregraal voorstellen.

J U L E S . X // BE
Jules X is een veteraan in het Belgische nachtleven. Hij resideert in Brussel, maar speelt all-ova-tha-place van Fuse tot Culture Club, van wijlen Silo tot wijlen Capital. Ondertussen is de man ook resident bij Studio Brussel en dus vanavond ook hier!

JOIN US
THEY ARE OUT THERE
VERY SOON VERY NEAR

Meer info

vr 11/05 Selected Dub invites Get Darker

 • Deuren 22u
 • VVK €16
 • KASSA €20

Tickets Petrol

Selected Dub invites Get Darker
Blackline haalt Get Darker naar Petrol. Resultaat: 2 zalen dubstep, met deze artiesten:

Joker (UK)
Kito(UK)
Von D(FR)
Riskotheque(UK)
Cyrus(UK)
Razor Rekta(UK)
Walsh(UK)
Kutz(UK)
Chimpo(UK)
Biome(UK)
Benton(UK)
Sukh Knight(UK)
Square Wave(UK)
Shandy (UK)
Coffi(UK)
D2(UK)
Dr Bloodnugget(UK)
Doomtrooper(UK)
Brownz
Guandan
Hosted By MC Envy (UK)
Meer info

za 12/05 Jah Mason withthe Dub Akom Band - Irie ...

 • Deuren 21u
 • VVK € 20
 • KASSA € 25

Tickets Fnac Petrol

Jah Mason withthe Dub Akom Band - Irie Nation
Communicate love, revolution, spirituality and even sensuality!

Dat is de belangrijkste boodschap die Jah Mason wil overdragen met zijn teksten. Hij is daarmee een echt product van de Jamaicaanse cultuur: een echte rasta die liefde en verdraagzaamheid promoot.

Hij werd ontdekt door reggaelegende Junior Reid en is uitgegroeid tot een gerespecteerde artiest. Zijn eerste single verscheen in 1996. In 2002 (tien jaar geleden) verschenen zijn eerste twee full albums Working So Hard en Keep The Joy. In 2006 maakte Princess Gone hem zowat onsterfelijk in reggaeland dankzij de gelijknamige hitsingle en de wereldwijde distributie.

No Matter The Time, Run Come Love Me, Lion Look, Don't Sell Yourself, Wheat and Tears, Someday, Life Is Just A Journey...: EACH ONE, TEACH ONE!

In maart 2008 kwam Jah Mason al eens naar Petrol. Reggae.be schreef toen:
"Het zijn zangers/singjays van zijn kaliber die Jamaica naar ons toe brengen, met hun compromisloze attitude, de stem rauw naar voor gemixt, botsend tussen wanhoop en mystiek. Om uiteindelijk op te gaan in liefde."

Jah Mason is backed by the Dub Akom Band.
Warm-up & Afterbounce: Irie Nation Sound.

Join Petrol Reggaevibes on Facebook for all latest info, audio, video, timings and chances to win free tickets for all things reggae in Petrol.
Meer info

za 19/05 Sound Of Stereo live - Paul Chambers - ...

 • Deuren 23u
 • VVK €11
 • KASSA €15

Tickets Fnac Petrol

Sound Of Stereo live - Paul Chambers - Surkin - Djedjotronic - Supreems
Sound of Stereo (B, live)
Het verhaal van Sound Of Stereo leest als een Belgisch dance sprookje. Ze leerden elkaar online kennen, begonnen samen te producen, werden in huis gehaald door Dr Lektroluv (2008), scoorden grote en hele grote hits en speelden de voorbije jaren op een pak grote en (inter)nationale events: 10 Days Off, I Love Techno, Tomorrowland, Electric Daisies Carnival (LA), Amsterdam Dance Event (NL), Future Music Festival (Australië), Beatpatrol Festival (Oostenrijk), etc.

Sound Of Stereo begon toen fidget nog bestond (ja, zeg!) en is inmiddels doorgegroeid naar de betere electro en techno - ergens daartussenin. En het blijft vooruitgaan: na meer dan 3 jaar DJ'en, komt Sound Of Stereo nu naar Petrol met iets helemaal nieuws: een liveshow! Een combinatie van oud, nieuw en onuitgebracht werk.

Djedjotronic (Fr)
Parisien, ontdekt door Busy P van Ed Banger. Werkte een tijd samen met Popof (als Wee-Kids) en releaset ook op het label van Boys Noize en op dat van Sven Väth. Maakt van zijn sets een mengelmoes van acid, techno en elektro. Electronic bitchy dance!

Surkin (Fr, live)
Franse schat en internationale electroreferentie. Bracht een pak muziek uit op Institubes en trekt sinds enige tijd aan de kar van zijn eigen Marble label (Para One, Bobmo, High Powered Boys). Voor de vierde keer in Petrol!

Paul Chambers
Protégé van de Soulwaxbroers met releases op Phantasy Sound (Erol Alkan) en Southern Fried (Fatboy Slim). Deed remixes voor ZZT, Mr. Oizo, ... Speelt van Tokio tot LA en Antwerpen.

Supreems
Jaargang vier voor de Supreems! Ze mixten al het strakke aaneen van 10 Days Off tot Blast Your Ghetto en Libertine Supersport en zetten nu ook hun eerste stappen met eigen producties. Fasten your beatcells!

Meer info

vr 25/05 HOTEL JAMAICA - The Trinidad edition

 • Deuren 22u
 • VVK €11
 • KASSA €14

Tickets Petrol

HOTEL JAMAICA - The Trinidad edition
Hotel Jamaica: the Trinidad edition

BUNJI GARLIN (Trinidad)
Deze Trini superstar heeft in reggae- en dancehallkringen weinig introductie nodig. Bekend om zijn ijzersterke livereputatie brengt hij de perfecte balans tussen dancehall en socas. Voor de eerste maal in België!

SURPRISE ACT (Trinidad)
Veel kunnen we nog niet verklappen maar "ze" behoort tot de absolute top van de soca ...

CIVALIZEE (Hotel Jam)
Van Kontich tot Kingston maken Jess, Sista Flex en Buda het mooie weer. Hotel Jamaica hosts & inspirators!

SPIDER (Supersonic sound, Berlin)
Boegbeeld van het Berlijnse "Supersonic". Gevreesd in de clashscene maar wij zien hem graag komen! Soca, dancehall en reggae galore...

BABYBANG (La Rocca)
Belgische reggae-dancehall club deejay. Bekend om zijn strakke mixen en resident in clubs als La Rocca en de HotSundayNights in Nederland ... Kill dem with your style, Babybang style!

Jamaican food door "Run Mi Dung Kitchen".
Meer info

tags

  • < vorige
  • 1
  • volgende >