Agenda

za 07/04 Radio A Gogo - Neo Retro A Gogo - Barb ...

 • Deuren 22u
 • VVK €10
 • KASSA €15

Tickets Fnac Petrol

Radio A Gogo - Neo Retro A Gogo - Barbarella
Omdat het ook wel eens plezant is om minirokjes en smalle plastrons te dragen presenteren Radio Modern en Petrol:

Radio A Gogo - Neo Retro A Gogo
The Barbarella Edition


Party like it's 1964! Two rooms full of rock'n'roll, beat, love and teasing Burlesque. From Aretha Franklin to Arctic Monkeys.Main Room: Radio A Gogo
De hele nacht lang dansbare sexy rock van de sixties tot nu, dat is ons devies. Los Venturas heeft deze avond slechts één doel: er een goed feestje van maken en ervoor zorgen dat u een fantastische avond heeft. Dong-dong-dong-doooing! Er zijn golven in het golvenbad! Los Venturas maakt swing-a-delic surfmuziek met rocksteady, ska en rai-invloeden. Ze snijden met dubbelpicking gitaarriffs waarnaar Dick Dale enkel in een hoekje met open mond kan staren. Ze ruimen daarna plaats voor deejays Gigolos In Retirement en Louis Katorz die uw ultraminirokjes nog meer omhoog doen kruipen op de dansvloer.

Club: Neo Retro A Gogo
In de club is het kleiner en vooral warmer. De rokjes zijn korter, alsook de drankjes, de kapsels wilder en de hemden opengeknoopter. Wild wordt u, wanneer onze gogodanseressen in hun zwierige bikini'tjes het podium betreden, met in hun zog nog meer lekkers. Choco Chanel, uw gastvrouw voor vanavond, leidt u in bekoring haar gezang. Rode oortjes, en niet alleen door de muziek. Uw burlesque kitten voor vanavond is Lada Redstar, een internationale Burlesque starlet die Brigitte Bardot en haar Harley Davidson terugbrengt. Aan de draaitafels: 'vinyl only DJ's' The Modest Men.
Meer info

ma 09/04 Mavado

 • Deuren 20u30
 • VVK €20
 • KASSA €25

Tickets Fnac Petrol

Mavado
Dé sterkst opkomende dancehall artiest van het moment. Heeft pas getekend bij de Amerikaanse top DJ en producer Khalee die ook samenwerkingen met onder andere Rick Ross, Dre en Chris Brown op zijn naam heeft staan. Mavado scoorde al een resem hits en blijft goed werk afleveren. Zo goed dat momenteel ongeveer de complete top van de Amerikaanse rapscene een samenwerking met hem probeert te scoren. Fire & vibes ahead!

Line up:
Mavado (JAM, Live)
Ochie Queen, Junior Reds, Lisa Bennett
QUeen'Stonn, Black Marshall, Model Bernadette, Civalizee Sound, Babybang, D Masta

Join Petrol Reggaevibes on Facebook for all latest info, audio, video, timings and chances to win free tickets for all things reggae in Petrol.

Uprising promotions in association with Don Chappy and Black Marshall
Meer info

za 14/04 45s: Lefties Soul Connection, Stax Of ...

 • Deuren 22u
 • VVK €8
 • KASSA €10 - dames gratis tot 0u

Tickets Petrol

45s: Lefties Soul Connection, Stax Of Wax, Garreth
Lefties Soul Connection (Nl, live)
Ruwe funk en soul (The Meters, The JB's), invloeden en echo's van enkele van de meest muzikale hiphoppers (Jurassic 5, The Roots, Beastie Boys, DJ Shadow) en sporen van (mod) rock. Verwacht stevige beats & drums, diepe bumpy bass, een gierend Hammond orgel, strakke gitaarrifs en goed gedoseerde vocals.
Speciaal voor de 45s Night in Petrol voert Lefties Soul Connection hun klassiekers uit (hun eerste funk 45s!) samen met nummers die ze al even niet meer spelen of nooit eerder live brachten. Ook de nieuwe instrumentale tracks van hun jongste album One Punch Pete (uitstekend album waarmee ze de grote iconen van de huidige retrosoulgeneratie naar de kroon steken) staan op de setlist. Dus: anders dan de andere concerten op hun tournee. Unieke show, special funk edition!

Stax Of Wax
DJ Droppa en DJ Mauz zijn samen Stax Of Wax. Stax of Wax is een radioshow, een partyconcept, een mixtapeserie en ... skilled partyrocking DJ's.
FortyfiveFun, representing true fonk & boombap since 2009.

Ook van de partij met zijn schuimende platenbak vol soul en oooh's en aaaah's: Garreth Mc Mullan. De stem van een leven vol lange nachten en een shot korte in de hand. Maar wat een groooooooove!

Wil jij graag kans maken op een lekker extraatje onder de vorm van een Clubcircuit voucher, een jaarpas of een krasbiljet van de Nationale Loterij?

Kom dan gewoon naar de 45s Night in Petrol, vul het wedstrijdfomulier in en drop het in de Win For Life box aan de ingang. De eerste 50 bezoekers (ouder dan 18) worden alvast beloond met een Win For Life Mini krasbiljet.

Win For LifeMeer info

vr 20/04 Mayhem

 • Deuren 22u
 • VVK Geen
 • KASSA €6

Mayhem
Na de eerste twee geslaagde edities in Kavka en Scheldapen, strijkt Mayhem neer in Petrol. House, acid en techno!

Mayhem presents:

Steve Cop
Mr. Gasmask
Black Francis
Hoarax vs Jordan
Enzo
Manu
Vincent
Meer info

za 21/04 Tarrus Riley, Dean Fraser, The Black S ...

 • Deuren 21u
 • VVK €20
 • KASSA €25

Tickets Fnac Petrol

Tarrus Riley, Dean Fraser, The Black Soil Band
The wages of blessings is ever living life!

Tarrus Riley, zoon van reggaezanger Jimmy Riley is een van dé grote nieuwe reggaesterren.

Deze week is zijn nieuwe album Mecoustic verschenen en nu zaterdag staat Tarrus op het podium van Petrol!

Er is dus nieuw werk te ontdekken, maar zijn grote hits Stay With You, Beware, She's Royal, Lion Paw, Start Anew, Contagious, Good Girl Gone Bad ft Konshens, Superman, Protect The People en Shaka Zulu Pickney zullen vast niet ontbreken.

"I sing for the people - this is the contribution I can make and after I make a song; it isn't even mine anymore; it belongs to the people."

Modern maar conscious (google Blaksoil en TR Freedom Writers): zoete roots reggae vibes, aan hiphop gerelateerde beats, loversrock en uptempo dancehall. Komen mee: Dean Fraser en The Black Soil Band.

Warm-up & afterbounce: I & I Sound

Join Petrol Reggaevibes on Facebook for all latest info, audio, video, timings and chances to win free tickets for all things reggae in Petrol.
Meer info

vr 27/04 CRESST invites ZARDONIC, MAZTEK, ...

 • Deuren 22u
 • VVK €13
 • KASSA €16

Tickets Fnac Petrol

CRESST invites ZARDONIC, MAZTEK, ...
Op deze editie combineert Cresst de nieuwe badass DJ's en producers (zij die nog niet vaak in België hebben gespeeld) met een aantal meer gevestigde d'n'b artiesten. De line-up vertrekt van de pumping crunchy neuro sound en evolueert in de loop van de nacht tot darkstep en crossbreed Cresst style!

Daarbij komt nog een all Belgian room: een zaal waarin het bewijs geleverd wordt dat België niet langer alleen een topland is voor d'n'b concepten, maar dat we stilaan ook op het vlak van producing & DJ'ing volwaardig lid zijn van The Major League van Grote Jongens.

BREAK (UK) (Symmetry Recordings)
Zijn unieke kijk op DnB is synoniem aan twisted bass lines en harde bas, en wat Break verspreid over een niets vermoedend publiek sinds 2001.
Begonnen bij A-Sides 'Eastside' label, en gegroeid tot samenwerkingen met de grootste labels in de scene, onder wie Ram, Metalheadz, Shotgun, Exit, Critical, Soul:R, Quarantine, DNAudio, Subtitles en Digital Soundboy.

DOM & ROLAND (UK) (Dom&Roland Productions, Moving Shadow)
Mensen die houden van DnB, houden zeker ook van Dom&Roland. Ze zijn al sinds het begin aanwezig in de scene, maar Dom staat tot op de dag van vandaag als voorman in ontwikkelingen en als hoogtepunt in de scene. Zware mannen in aantocht!

ZARDONIC (VE) (Human Imprint, Freak)
Al met 16 jaar begon Zardinic te produceren onder zijn heavy metal naam Gorepriest, en twee jaar later verdiende hij al een Best Keyboardist award bij de Premios Metal Hecho in Venezuela (Metal Made in Venezuela Awards 2002-2003). Dit bezorgde hem een duidelijke plaats aan de top Venezolaanse metal scene. Zijn grote kennis van de wereld en culturele achtergrond is misschien wel de sleutel naar zijn perfectie. Deze wil je niet missen.

MAZTEK (IT) (Renegade Hardware, Subculture, Contaminated)
Geboren en getogen in het hart van Italië, Rome, werd hij op 18 jarige leeftijd gefascineerd door elektronische muziek, en dan vooral Techno en Drum en Bass. Hij besloot een sprong te wagen in het diepe en begon met het produceren van niet alleen Drum en Bass, maar ook Electro, Grime en Dubstep en speelde daarmee in de Italiaanse underground scene. Meedogenloze Drum en Bass komen naar je toe!

NEONLIGHT (GER) (Bad Taste, Red light)
Neonlight representeert de samenwerking van twee totaal verschillende persoonlijkheden die een ding met elkaar gemeen hebben: een passie voor Drum en Bass. Altijd op zoek naar een beter geluid en een volleerde samenstelling van elk apart bedachte nummer. Zonder van te voren grenzen te bepalen gaan ze door tot alles perfect samen valt en ze tevreden zijn met het eindresultaat van een stukje goeie muziek.

THRASHER (NL) (PRSPCT)
Goeie vriend en professionele badman, de eigenaar van het beruchte RRSPCT label zal zorgen voor een stevige Drum en Bass set, die er voor zorgt dat je tevreden naar huis kunt.

In de All Belgian Room spelen WASP, SPEEDWAGON, EXISTH, TESLA, RULO,
THE NITWITS, PUKAZ, AIR CAV, DOUBLE:MAYHEM
en MR. ORANGE.
Support your local hard(core) d'n'b scene!

Meer info

za 28/04 Hertz

 • Deuren 23u
 • VVK € 13
 • KASSA € 16

Tickets Fnac Petrol

Hertz
Wederom neemt Hertz je mee op een reis naar technoland.

De laatste Hertz in Petrol Club voor de zomerbreak.


Line up:
JOSEPH CAPRIATI (Drumcode // IT)
DJ MURPHY & A.PROFESSOR (Definition, Patterns // BR, ESP)
PAUL MAC Retro set (Stimulus, Sino // UK)
PAULA CAZENAVE (Patterns // ESP)
REDHEAD (Mb Elektronics, Hertz // Be)
SOREN AALBERG (Girafe Sauvage // Be)

Presale:
Shops: Fnac // Free Record Shop Benelux // Primera (NL)
Online: Facebook
Meer info

ma 30/04 Fresh2Def XL

 • Deuren 21h30
 • VVK €10
 • KASSA €15

Tickets Fnac Petrol

Fresh2Def XL
REVERSE (NL, live)
Reverse maakt zijn eerste beats op zijn Play Station, met het primitieve programma Music 2000. In het begin doet hij de producties van zijn grote voorbeeld Timbaland na, maar het balletje begint te rollen als hij van zijn spelcomputer overstapt naar een pc. Reverse heeft inmiddels zijn eigen sound gevonden en produceert voor de groep Art Officials, die hij vormt met zanger Jayh. Na jarenlang oefen met beats maken en het imiteren van Timbaland producties, volgt de grote doorbraak als hij in 2005 de hit 'Wat Wil Je Doen' van The Partysquad voor zijn rekening neemt. In de jaren daarna weet Reverse een reeks van succesvolle singles uit zijn hoge hoed te toveren: 'Geen Klasse, Geen Stijl' van The Opposites, 'Shenkie' van De Jeugd Van Tegenwoordig, 'Non Stop' van Brainpower, 'Stuk' van ThePartysquad, 'Cool' van Dio & Jayh en 'Mijn Hossel' van Jayh, Kempi, Hef & Ado'nis. Dit zijn slechts enkele voorbeelden uit een lange rij krakers.

De productiestijl van Reverse valt op door de vreemde geluiden die hij als basis voor zijn muziek gebruikt. Blikjes, pannen, vuurwerk of stofzuigers, de talentvolle producer vindt er een ritme in en zet de sounds naar zijn hand.

ADJE (NL, live)
Ado'nis of Adje komt al vroeg in contact met stadsdeelgenoten Reverse en Jayh Na een aantal jaren in de luwte zet hij in 2008 zijn naam op de kaart met de mixtape 'Who The Fuck Is Ado'nis'. Rond dezelfde tijd breken ook zijn uit Hoogvliet afkomstige halfbroers Hef en Crooks door in de Nederlandse hiphopscene. Begin 2010 volgt de clubhit 'Fock Wachten' met Reverse & Jayh. De aanstekelijke single is geen eenmalig onderonsje, maar de opmaat naar een volledig album van Reverse & Adje. De verfrissende mix van hiphop en electro die we vinden op de introductie tape 'Slordig' klinkt ook door op het later dit jaar te verschijnen album van Reverse & Adje, met gastbijdrages van onder meer Dio, Sef en De Jeugd Van Tegenwoordig.

Afterparty by Fresh2Def residents: DJ Mad-D&Vista, DJ Krizz, DJ Twelve en
DJ Boety

Ook vvk bij Free Record Shop en bij F2D presale teams
Meer info
 • < vorige
 • 1
 • volgende >