Agenda (2010)

za 05/06 Au Revoir Simone, The Bear That Wasn't

 • Deuren 21u
 • VVK €12
 • KASSA €15 < 0u < €6

Tickets Fnac Petrol

Au Revoir Simone, The Bear That Wasn't
Au Revoir Simone is een indie popgroep van drie jonge vrouwen uit Brooklyn, New York. Vorig jaar speelden ze op het Dourfestival. De italo-emo-synthbelgen van Aeroplane remixten hun Another Likely Story en lieten hen ook Paris van Friendly Fires opnieuw inzingen voor hun remix. Maar Au Revoir Simone heeft zeker ook genoeg verdiensten op eigen kracht behaald, getuige het mini album 'Verses of Comfort, Assurance, and Salvation' en 'The Bird of Music' (op Moshi Moshi) en de jongste "Still Night, Still Light". Breekbare popliedjes met repetitieve motiefjes die op indrukwekkende wijze samenvloeien en waarover de drie dames in close harmony hun zachte engelenstemmen draperen.

The Bear That Wasn't kreeg een pak aandacht voor zijn gewaagde project waarbij hij een jaar lang elke dag een (gratis) huiskamerconcert geeft, overal waar men hem maar wil. Intussen is er de plaat And So It Is Morning Dew en zijn er lovende recensies en vergelijkingen met Badly Drawn Boy, Bright Eyes, Elliott Smith, Bon Iiver en Sufjan Stevens. Te koesteren!
Meer info

za 18/09 Aeroplane King DJ Sheridan

 • Deuren 23u30
 • VVK €8
 • KASSA €10

Tickets Fnac Petrol

Aeroplane  King DJ  Sheridan
Aeroplane
Vorig jaar gooide Aeroplane hoge ogen met remixes voor Grace Jones, MGMT, Bloc Party en Robbie Williams. Sinds de hitsingle ' We can't fly' kent ook het grote publiek de muziek van Italo-Belg Vito De Luca. Aeroplane werd onlangs nog door een prestigieuze jury met oa. Carl Cox geselecteerd voor de vijfhonderste Essential Mix op BBC RADIO 1. Het langverwachte debuutalbum komt deze week uit. Cosmic nu disco, psychedelica, balearic,... allemaal ingrediënten van hun opzwepende elektronische muziek. Get off your seats for take off!

King DJ
Misschien is hij steeds beter bekend onder zijn alter ego dj 4T4 maar dat zal niet lang meer duren als het van hem afhangt. Ontpopte zich recentelijk als één van de voortrekkers van de "Nu Disco" scene door recente samenwerkingen met oa. Bottin en The Glimmers. Relaxed clubben, maar daarom niet minder stomend.

Sheridan
Bebrilde knul die houdt van space disco, italo rarities, deep funk, retro-futuristic sounds & contemporary electronica!!

Deze clubavond gaat door in Studio Villanella.
Maarschalk Gerardstraat 4, 2000 Antwerpen.
Meer info op redbullspace.be
Meer info

tags

  vr 10/12 Hotel Jamaica & Donkey Punch

  • Deuren 22u
  • VVK geen voorverkoop
  • KASSA €10

  Hotel Jamaica & Donkey Punch
  Fire & vibes in de Hotel Jamaica Main Room, bass (dnb & dubstep) in de Donkey Punch Horny Room.

  HOTEL JAMAICA (Main Room)
  Na het verjaardagsfeest van Civalizee, met een volle en uitgelaten Petrol, is Hotel Jamaica terug!
  Live on stage (for the 1st time in Belgium): Romain Virgo from Jamaica: this young singer is dominating the dancehall with tons of uplifting hits like Who Feels It Know It, Love Doctor, Cyaan Sleep, I Wanna Go Home and so much more. His voice is a sensation: no autotune needed here! Jamrock Sound with dj Waxfiend & The Crew are guests from Holland, dj Babybang and Hotel Jamaica residents Civalizee Foundation (full crew) are hosting!

  Join Petrol Reggaevibes on Facebook: win tickets, get news & updates, ...


  DONKEY PUNCH (Horny Room)
  Now this one is gonna be very special... one of Belgium's drum'n'bass leaders Murdock will be hijacking the Donkey Punch Room and transform it inna heavy bass hell, celebrating the release of his second Jungle Fever MixCD compilation! Murdock invites some of the freshest bass talents around for this night: Chrispy (UK, Stupid Fly/ 2 Much Bass), Dubba Jonny (live dubstep from the UK, Tongueflap records), Atmospherix (IM:LTD, Rubik, Radar), Epic Fail (Cafe Capital, Donkey Punch) and Phanta.

  Meer info

  vr 05/02 Die&Break, Murdock, Netsky,...

  • Deuren 23u
  • VVK €6
  • KASSA €6 < 0u < €10

  Tickets Fnac Petrol

  Die&Break, Murdock, Netsky,...
  Het heeft een hele poos geduurd, maar België heeft eindelijk een drum'n'bass producer die het ook in de bakermat van het genre waarmaakt: de jonge Netsky is getekend op het Britse Hospital Records, waar hij na enkele succesvolle singles dit jaar zijn debuutalbum uitbrengt. Op vrijdag 5 februari speelt Netsky in Petrol, samen met oa dj Die (van de Reprazent/Full Cycle crew) en Syndaesia: een jonge Belgische dubsteproducer die een track van Wu-Tang Clan mocht remixen, een producerscontest won bij Switch op Stubru en de verwachtingen bijgevolg hoog heeft gespannen.
  Petrol drum'n'bass resident Murdock is natuurlijk ook van de partij, net als Goldorak & Solpher, The Nitwits en Grimelock.
  Meer info

  za 06/02 Drop The Lime, Hot City, ...

  • Deuren 23u
  • VVK €6
  • KASSA €6 < 0u < €10

  Tickets Fnac Petrol

  Drop The Lime, Hot City, ...
  Boemklatsch brengt uit Nederland spikkeltjes mee voor iedereen: een kleurrijk en energiek collectief van drie dj's, een host en twee vj's. Dirty electro, dikke bootybeats, baile funk en nog veel meer. Plus: eigen producties met verrassende gasten. Zo doet Jeugd van Tegenwoordig-coryfee P. Faberyayo mee op het onnavolgbare Spikkeltjes (nu op Stubru).
  Drop The Lime (TigerBeat6, Mad Decent, Institubes) runt in New York de Trouble & Bass club en het gelijknamige label. Al enkele jaren timmert hij aan de weg met eigen producties en remixen voor oa Moby en Buraka Som Sistema. Drop The Lime verwerkt de muzikale invloeden van New York (van rockabilly over rap tot house) tot een Zeer Dansbaar Geheel.
  Hot City is nog zo'n naam om in de gaten te houden: vroege rave, 2step, diepe bassen, synths én house: de dancesound van de UK die versmelt met die van de USA.
  Partyharders Squad was de snedige brandversneller tijdens de pas afgelopen TransArdentes, ze stonden op 10 days off en hebben een residency in de Social Club in Parijs. Ongezonde electro- en fidgetbeats met vet haar op.
  The Odd Word is een Antwerps dj duo dat het tot op Stubru schopte. Onder andere!
  Meer info

  vr 12/02 Soulblazers

  • Deuren 22u
  • VVK €10
  • KASSA €12

  Tickets Fnac

  Soulblazers
  Het dubstepconcept Soulblazers viert zijn eerste verjaardig en blijft de boomende dubscene uitdagen door artiesten naar hier te halen die het genre vernieuwen, verdiepen en verbreden: dubstep, future dub, future garage, wonky en grime. 1 jaar Soulblazers wordt gevierd op 12 februari met vijf artiesten uit de UK: Kryptic Minds (eerder drum'n'bass producers op Metalheadz) knoopten vorig jaar met hun bejubelde full album One Of Us aan bij Loefah, D-Bridge en Burial. Stenchman smeert samples uit (onder andere) de sixtiespop en tekenfilms over zijn dubstep en zorgt zo voor een verrassend positieve en ademende dubstepsound. Bij Kutz is de dubby donkere sfeer dan weer net zo belangrijk als de energie van de beats. Het toonaangende dubsteplabel True Tiger zet die avond met Sukh Night (19 jaar jong!) en Scandalous Unltd hun twee grootste prijsbeesten af voor de deur van Petrol. Zij spelen samen!
  Meer info

  za 13/02 Postman, Pretty Lights, Turntable Dubb ...

  • Deuren 21u
  • VVK €10
  • KASSA €13

  Tickets Fnac Petrol

  Postman, Pretty Lights, Turntable Dubbers, Lefto
  Rond Postman is het even stil geweest (al hielp hij Anouk aan haar grootste hit in jaren met Good God) maar nu is er een Lifetime Achievement State Award voor zijn bijdrage aan de Nederlandse hiphop, een nieuw album "Postman" (met muzikanten van oa Lauryn Hill, The Roots en Beyoncé) en een nieuwe tournee. Postmans verhuis naar Brooklyn, New York verrijkte zijn sound tot modern hip hop, vintage soul en pure reggae met r&b- en blues-invloeden.
  Het Amerikaanse Pretty Lights collectief heeft na twee full albums (gratis gereleast op het net), zij- en soloprojecten van de groepsleden en succesvolle optredens de States, de weg naar Europa gevonden. Instrumentale electronische partybeats met hiphopfeel, een live drummer en visuals.
  Ook dj-sets van Turntable Dubbers en Lefto!
  Meer info

  wo 17/02 Admiral Freebee

  • Deuren 20u
  • VVK €16
  • KASSA €18

  Tickets Fnac Petrol

  Admiral Freebee
  Op 22 februari verschijnt The Honey and The Knife, de nieuwe (vierde) plaat van Admiral Freebee. Vijf dagen voor de release organiseert Petrol (vzw 5 voor 12) de albumvoorstelling in de Monty!
  Een collectie ijzersterke nummers over 'the art of walking away', met dezelfde muzikale opwinding en verwondering van op zijn debuut.

  Dit concert is uitverkocht!

  Op 30 april speelt Admiral Freebee ook in Trix.
  Meer info

  vr 19/02 Future Past 2

  • Deuren 23u
  • VVK /
  • KASSA €10 < 0u < €13

  Future Past 2
  Future Past wil de aparte vibe van de vroege technoparties terugbrengen met een artiest die een grote invloed heeft (gehad) op de scene van vandaag, lang niet in België heeft opgetreden en -belangrijk- niet vastgeroest zit in heimwee naar vroeger maar ook vandaag nog relevant is. Voor de tweede editie van Future Past wordt Steve Rachmad uitgenodigd: de man die de Detroit techno naar Nederland haalde en jarenlang resident was op de Kozzmozz avonden in Gent.
  Meer info

  za 20/02 Gemma Ray, Fischerspooner, Lyenn, Fank ...

  • Deuren 21u
  • VVK €10
  • KASSA €13

  Tickets Fnac Petrol

  Gemma Ray, Fischerspooner, Lyenn, Fanklub Dj's, Fredo & Thang
  De door de Britse pers (BBC, NME, Mojo ...) en collega muzikanten (Jimmy Page) bijzonder bejubelde Gemma Ray komt de folk noir, cabaret pop en orkestrale blues van haar debuutplaat (op hetzelfde label als Seasick Steve en Heavy Trash) live spelen. In het voorprogramma staat Lyenn, sinds zijn eind vorig jaar verschenen album (met Marc Ribot) ook in het eigen België gekend en bemind.

  Na de optredens volgt de party met een dj-set van Fischerspooner, Fredo & Thang en de Fanklub Dj's!
  Meer info

  vr 26/02 Eek A Mouse, Civalizee Foundation, Gir ...

  • Deuren 21u
  • VVK €20
  • KASSA €25

  Tickets Fnac Petrol

  Eek A Mouse, Civalizee Foundation, Giraffe Sound
  Hoog bezoek uit Jamaïca op 26 februari. Letterlijk. De boomlange Eek A Mouse komt dan van je biddy biddy beng spelen in Petrol. De uitvinder van het singjaying staat intussen dertig jaar op de planken én nog steeds garant voor een one love positive vibes reggaeshow. De Antwerpse battle-soundsystem Civalizee Foundation (officieus wereldkampioen reggaebattle 2008) komt met dubplates, riddims en rhymes.

  Petrol Reggaevibes facebookgroup
  Meer info

  za 27/02 Soirée Gainsbourg

  • Deuren 23u
  • VVK /
  • KASSA €5 < 0u < €10

  Soirée Gainsbourg
  De geest van Frankrijks meest gevreesde artiest-bohémien doet zijn jaarlijkse nachtronde: het hoogfeest voor de 'francofielen', Soirée Gainsbourg est là!

  Vos disque-jockeys: les messieurs Pierre Elitair en Louis Katorz.

  Van Daft Punk tot Claude François, van Dutronc tot Les Rita Mitsouko, van Justice tot Brel en van Charlotte tot Serge!

  Allez Aller Danser!
  Meer info

  vr 05/03 D.I.M., Surkin, Mowgli, The Oddword

  • Deuren 23u
  • VVK €10
  • KASSA €13

  Tickets Fnac Petrol

  D.I.M., Surkin, Mowgli, The Oddword
  D.I.M. releaset op Boys Noize Records en het Turbo label van Tiga . Eerder vielen zijn track Is You en zijn remixen voor oa Depeche Mode en Chromeo op. Samen met Boys Noize vormt D.I.M. het PUZIQUe project.
  Surkin
  brak door in 2008 met de twee Next Of Kin ep's en de gestage hit White Kight Two op het Institubes label. In maart 2010 verschijnt zijn eerste album en dat komt hij ter goedkeuring voorleggen in Petrol.
  De Italiaan Mowgli is een relatief nieuwe naam. Zijn twee jongste releases (op het "wel electro en house, geen fidget!"-label Dead Fish) kregen full support van de 'commerciële' en 'credibele' scene (dj Hell, Crookers, Axwell, Digitalism, Bart B More, Cassius, Popof, ...). Het bewijs dat Mowgli een unieke sound te pakken heeft.
  Antwerps dj duo The OddWord, regelmatig aan het werk in Petrol, verdedigt de thuiseer.
  Meer info

  za 06/03 Humo's Rock Rally 1/2 finale

  • Deuren 20u
  • VVK €8
  • KASSA €10

  Tickets Fnac Petrol

  Humo's Rock Rally 1/2 finale
  Op zaterdag 6 maart valt (de helft van) de toekomst der Belgische popmuziek te aanschouwen in Antwerpen: naar tweejaarlijkse gewoonte is Petrol dan het decor voor de halve finale van Humo's Rock Rally.

  Bekijk en beluister de aantredende groepen hier.  Een afterparty met dé discobar van dé stad aan dé Schelde is voorzien: leve Discobar A Moeder!
  Meer info

  vr 12/03 Techno Nr2

  • Deuren 23u
  • VVK €8
  • KASSA €10

  Tickets Fnac Petrol

  Techno Nr2
  Na de eerste succesvolle editie met Redshape en Peter Van Hoesen in 2009, volgt op vrijdag 12 maart Techno Nr2. Deze keer komt minimalvader Robert Hood de kwaliteitstechno brengen. Robert Hood stond samen met Jeff Mills en Mike Banks aan de wieg van het Underground Resistance label. Hood wordt in Petrol geflankeerd door de Antwerpse Brit Will O'Brien en  jong en minder jong Belgisch talent: Dave Copp won pas nog de producerscontest in Switch op Stubru in de categorie techno, Pierre is de man die de Belgen al 15 jaar een techno-opvoeding geeft, onder andere via zijn residency in de Fuse.
  Meer info