Agenda (2010)

vr 05/02 Die&Break, Murdock, Netsky,...

 • Deuren 23u
 • VVK €6
 • KASSA €6 < 0u < €10

Tickets Fnac Petrol

Die&Break, Murdock, Netsky,...
Het heeft een hele poos geduurd, maar België heeft eindelijk een drum'n'bass producer die het ook in de bakermat van het genre waarmaakt: de jonge Netsky is getekend op het Britse Hospital Records, waar hij na enkele succesvolle singles dit jaar zijn debuutalbum uitbrengt. Op vrijdag 5 februari speelt Netsky in Petrol, samen met oa dj Die (van de Reprazent/Full Cycle crew) en Syndaesia: een jonge Belgische dubsteproducer die een track van Wu-Tang Clan mocht remixen, een producerscontest won bij Switch op Stubru en de verwachtingen bijgevolg hoog heeft gespannen.
Petrol drum'n'bass resident Murdock is natuurlijk ook van de partij, net als Goldorak & Solpher, The Nitwits en Grimelock.
Meer info

za 06/02 Drop The Lime, Hot City, ...

 • Deuren 23u
 • VVK €6
 • KASSA €6 < 0u < €10

Tickets Fnac Petrol

Drop The Lime, Hot City, ...
Boemklatsch brengt uit Nederland spikkeltjes mee voor iedereen: een kleurrijk en energiek collectief van drie dj's, een host en twee vj's. Dirty electro, dikke bootybeats, baile funk en nog veel meer. Plus: eigen producties met verrassende gasten. Zo doet Jeugd van Tegenwoordig-coryfee P. Faberyayo mee op het onnavolgbare Spikkeltjes (nu op Stubru).
Drop The Lime (TigerBeat6, Mad Decent, Institubes) runt in New York de Trouble & Bass club en het gelijknamige label. Al enkele jaren timmert hij aan de weg met eigen producties en remixen voor oa Moby en Buraka Som Sistema. Drop The Lime verwerkt de muzikale invloeden van New York (van rockabilly over rap tot house) tot een Zeer Dansbaar Geheel.
Hot City is nog zo'n naam om in de gaten te houden: vroege rave, 2step, diepe bassen, synths én house: de dancesound van de UK die versmelt met die van de USA.
Partyharders Squad was de snedige brandversneller tijdens de pas afgelopen TransArdentes, ze stonden op 10 days off en hebben een residency in de Social Club in Parijs. Ongezonde electro- en fidgetbeats met vet haar op.
The Odd Word is een Antwerps dj duo dat het tot op Stubru schopte. Onder andere!
Meer info

vr 12/02 Soulblazers

 • Deuren 22u
 • VVK €10
 • KASSA €12

Tickets Fnac

Soulblazers
Het dubstepconcept Soulblazers viert zijn eerste verjaardig en blijft de boomende dubscene uitdagen door artiesten naar hier te halen die het genre vernieuwen, verdiepen en verbreden: dubstep, future dub, future garage, wonky en grime. 1 jaar Soulblazers wordt gevierd op 12 februari met vijf artiesten uit de UK: Kryptic Minds (eerder drum'n'bass producers op Metalheadz) knoopten vorig jaar met hun bejubelde full album One Of Us aan bij Loefah, D-Bridge en Burial. Stenchman smeert samples uit (onder andere) de sixtiespop en tekenfilms over zijn dubstep en zorgt zo voor een verrassend positieve en ademende dubstepsound. Bij Kutz is de dubby donkere sfeer dan weer net zo belangrijk als de energie van de beats. Het toonaangende dubsteplabel True Tiger zet die avond met Sukh Night (19 jaar jong!) en Scandalous Unltd hun twee grootste prijsbeesten af voor de deur van Petrol. Zij spelen samen!
Meer info

za 13/02 Postman, Pretty Lights, Turntable Dubb ...

 • Deuren 21u
 • VVK €10
 • KASSA €13

Tickets Fnac Petrol

Postman, Pretty Lights, Turntable Dubbers, Lefto
Rond Postman is het even stil geweest (al hielp hij Anouk aan haar grootste hit in jaren met Good God) maar nu is er een Lifetime Achievement State Award voor zijn bijdrage aan de Nederlandse hiphop, een nieuw album "Postman" (met muzikanten van oa Lauryn Hill, The Roots en Beyoncé) en een nieuwe tournee. Postmans verhuis naar Brooklyn, New York verrijkte zijn sound tot modern hip hop, vintage soul en pure reggae met r&b- en blues-invloeden.
Het Amerikaanse Pretty Lights collectief heeft na twee full albums (gratis gereleast op het net), zij- en soloprojecten van de groepsleden en succesvolle optredens de States, de weg naar Europa gevonden. Instrumentale electronische partybeats met hiphopfeel, een live drummer en visuals.
Ook dj-sets van Turntable Dubbers en Lefto!
Meer info

wo 17/02 Admiral Freebee

 • Deuren 20u
 • VVK €16
 • KASSA €18

Tickets Fnac Petrol

Admiral Freebee
Op 22 februari verschijnt The Honey and The Knife, de nieuwe (vierde) plaat van Admiral Freebee. Vijf dagen voor de release organiseert Petrol (vzw 5 voor 12) de albumvoorstelling in de Monty!
Een collectie ijzersterke nummers over 'the art of walking away', met dezelfde muzikale opwinding en verwondering van op zijn debuut.

Dit concert is uitverkocht!

Op 30 april speelt Admiral Freebee ook in Trix.
Meer info

vr 19/02 Future Past 2

 • Deuren 23u
 • VVK /
 • KASSA €10 < 0u < €13

Future Past 2
Future Past wil de aparte vibe van de vroege technoparties terugbrengen met een artiest die een grote invloed heeft (gehad) op de scene van vandaag, lang niet in België heeft opgetreden en -belangrijk- niet vastgeroest zit in heimwee naar vroeger maar ook vandaag nog relevant is. Voor de tweede editie van Future Past wordt Steve Rachmad uitgenodigd: de man die de Detroit techno naar Nederland haalde en jarenlang resident was op de Kozzmozz avonden in Gent.
Meer info

za 20/02 Gemma Ray, Fischerspooner, Lyenn, Fank ...

 • Deuren 21u
 • VVK €10
 • KASSA €13

Tickets Fnac Petrol

Gemma Ray, Fischerspooner, Lyenn, Fanklub Dj's, Fredo & Thang
De door de Britse pers (BBC, NME, Mojo ...) en collega muzikanten (Jimmy Page) bijzonder bejubelde Gemma Ray komt de folk noir, cabaret pop en orkestrale blues van haar debuutplaat (op hetzelfde label als Seasick Steve en Heavy Trash) live spelen. In het voorprogramma staat Lyenn, sinds zijn eind vorig jaar verschenen album (met Marc Ribot) ook in het eigen België gekend en bemind.

Na de optredens volgt de party met een dj-set van Fischerspooner, Fredo & Thang en de Fanklub Dj's!
Meer info

vr 26/02 Eek A Mouse, Civalizee Foundation, Gir ...

 • Deuren 21u
 • VVK €20
 • KASSA €25

Tickets Fnac Petrol

Eek A Mouse, Civalizee Foundation, Giraffe Sound
Hoog bezoek uit Jamaïca op 26 februari. Letterlijk. De boomlange Eek A Mouse komt dan van je biddy biddy beng spelen in Petrol. De uitvinder van het singjaying staat intussen dertig jaar op de planken én nog steeds garant voor een one love positive vibes reggaeshow. De Antwerpse battle-soundsystem Civalizee Foundation (officieus wereldkampioen reggaebattle 2008) komt met dubplates, riddims en rhymes.

Petrol Reggaevibes facebookgroup
Meer info

za 27/02 Soirée Gainsbourg

 • Deuren 23u
 • VVK /
 • KASSA €5 < 0u < €10

Soirée Gainsbourg
De geest van Frankrijks meest gevreesde artiest-bohémien doet zijn jaarlijkse nachtronde: het hoogfeest voor de 'francofielen', Soirée Gainsbourg est là!

Vos disque-jockeys: les messieurs Pierre Elitair en Louis Katorz.

Van Daft Punk tot Claude François, van Dutronc tot Les Rita Mitsouko, van Justice tot Brel en van Charlotte tot Serge!

Allez Aller Danser!
Meer info

vr 05/03 D.I.M., Surkin, Mowgli, The Oddword

 • Deuren 23u
 • VVK €10
 • KASSA €13

Tickets Fnac Petrol

D.I.M., Surkin, Mowgli, The Oddword
D.I.M. releaset op Boys Noize Records en het Turbo label van Tiga . Eerder vielen zijn track Is You en zijn remixen voor oa Depeche Mode en Chromeo op. Samen met Boys Noize vormt D.I.M. het PUZIQUe project.
Surkin
brak door in 2008 met de twee Next Of Kin ep's en de gestage hit White Kight Two op het Institubes label. In maart 2010 verschijnt zijn eerste album en dat komt hij ter goedkeuring voorleggen in Petrol.
De Italiaan Mowgli is een relatief nieuwe naam. Zijn twee jongste releases (op het "wel electro en house, geen fidget!"-label Dead Fish) kregen full support van de 'commerciële' en 'credibele' scene (dj Hell, Crookers, Axwell, Digitalism, Bart B More, Cassius, Popof, ...). Het bewijs dat Mowgli een unieke sound te pakken heeft.
Antwerps dj duo The OddWord, regelmatig aan het werk in Petrol, verdedigt de thuiseer.
Meer info

za 06/03 Humo's Rock Rally 1/2 finale

 • Deuren 20u
 • VVK €8
 • KASSA €10

Tickets Fnac Petrol

Humo's Rock Rally 1/2 finale
Op zaterdag 6 maart valt (de helft van) de toekomst der Belgische popmuziek te aanschouwen in Antwerpen: naar tweejaarlijkse gewoonte is Petrol dan het decor voor de halve finale van Humo's Rock Rally.

Bekijk en beluister de aantredende groepen hier.Een afterparty met dé discobar van dé stad aan dé Schelde is voorzien: leve Discobar A Moeder!
Meer info

vr 12/03 Techno Nr2

 • Deuren 23u
 • VVK €8
 • KASSA €10

Tickets Fnac Petrol

Techno Nr2
Na de eerste succesvolle editie met Redshape en Peter Van Hoesen in 2009, volgt op vrijdag 12 maart Techno Nr2. Deze keer komt minimalvader Robert Hood de kwaliteitstechno brengen. Robert Hood stond samen met Jeff Mills en Mike Banks aan de wieg van het Underground Resistance label. Hood wordt in Petrol geflankeerd door de Antwerpse Brit Will O'Brien en  jong en minder jong Belgisch talent: Dave Copp won pas nog de producerscontest in Switch op Stubru in de categorie techno, Pierre is de man die de Belgen al 15 jaar een techno-opvoeding geeft, onder andere via zijn residency in de Fuse.
Meer info

za 13/03 Sweet Coffee, Buscemi, Lize Accoe, Mer ...

 • Deuren 21u
 • VVK €10
 • KASSA €15

Tickets Fnac Petrol

Sweet Coffee, Buscemi, Lize Accoe, Merdan Taplak
Sweet Coffee heeft een nieuwe plaat "Face To Face" en doet het voortaan met verschillende gastzanger(es)s(en). Single Never Ending Love klinkt alvast dansbaarder dan het vroegere werk van de groep, de nieuwe plaat komen ze voorstellen op zaterdag 13 maart.
Ook Belgisch en ook live op het podium: Lize Accoe. De jonge Belgische jazzstudente zong eerder front bij DeLaVega (met wie ze ook een Zamu Award won) en backings bij Ozark Henry. Lize heeft net een eigen album uit, geproducet door Peter Revalk van Wizards of Ooze. Funk, soul en jazz! (en pas nog in het voorprogramma van Joss Stone)
Na en tussen de optredens wordt verder gedanst en gefeest op de brazza-, bossa- en balkanbeats van Buscemi en Merdan Taplak.
Meer info

vr 19/03 Under Byen, Tape Tum, Post War Years

 • Deuren 21u
 • VVK €10
 • KASSA €14

Tickets Fnac Petrol

Under Byen, Tape Tum, Post War Years
Vier jaar na Samme Stof Som Stof Right verscheen zopas Alt Er Tabt: de nieuwe plaat van Under Byen. Een groep die, zoals wel meer groepen uit het noorden, haar eigen genre heeft uitgevonden. Zo goed als zonder gitaren, maar wel met piano, cello, viool, accordeon, orgel, percussie en natuurlijk de stem van Henriette Sennenvaldt.
Tape Tum komt The Night We Called It A Day voorstellen, de jongste worp van de Dousselare broers die vroeger vooral voor theater, kortfilms en performances schreven. Denk aan Grizzly Bear, Cornelius, Pinpack en het Domino festival: verbasterde elektronica die flirt met een akoestische gitaarsong en kitscherig amusement, voorzien van de gezellige warmte van een rijk, elektro-akoestisch geluid. Live worden ze soms bijgestaan door Hans Gruyaert (Han Solo, de Portables), Jeroen Stevens (I Love Sarah) en ander bevriend volk.
Post War Years is een band uit Londen: a blend of spicy, aromatic, poultry infused noise-sounds.
Meer info

za 20/03 Slagsmalsklubben, Vermin Twins, Fredo ...

 • Deuren 22u
 • VVK €10
 • KASSA €13

Tickets Fnac Petrol

Slagsmalsklubben, Vermin Twins, Fredo & Thang, Hermanos Inglesos
Op zaterdag 20 maart komen de zotte Zweden van Slagsmalsklubben naar Petrol. Tijdens hun optreden op de jongste editie van 10 days off moest het publiek tot 3 maal toe van het podium worden verwijderd: de eigenzinnige en supervrolijke mix van eurohouse, italodisco en electro die ze deze vikings op speed uit hun electronicaspeelgoed weten te puren, werkt behoorlijk enthousiasmerend! Hun jongste (dubbele) single Brutal Weapons / Smedby Eyes verscheen op Kitsuné.
Ook gezond zot is het duo Vermin Twins. Micha Volders was lid van El Guapo Stuntteam, Lotte Vanhamel hield zich jarenlang bezig met elektronische underground en is de zus van. Een funky brok elektronica die nu eens aanzet tot schunnige danspassen, dan weer ongedurig door de kamer stuitert om vervolgens met volledige overgave de onnozelheid te omhelzen. Funked up en fucked up Kinderen Voor Kinderen!
Na de optredens kan en mag verder gedanst met Fredo & Thang en Hermanos Inglesos.
Meer info