Agenda (2005)

za 01/01 JOHNNY S. MAD [B, MONICA ELECTRONICA [ ...

 • Deuren 1
 • VVK /
 • KASSA 10

"JOHNNY S. MAD [B, 5VOOR12.COM]The Artist Formerly Known As Steed, of gewoon Jo in de omgang, zorgt voor ernstige verwarring op de dansvloer. Stevige beats met hogere bedoelingen. Een transcendentale oefening, ergens in het universum tussen house en electro.MONICA ELECTRONICA [NL]Jonge Hollandse dj, verslaafd aan vinyl, sinds '02 professioneel actief, o.m. onder de naam 'De Nachtzusters'. In de zomer van vorig jaar samen met Josz LeBon begonnen met een zomerbar op het dak van Van Nelle fabriek in Rotterdam. Vanaf '04 verbonden aan de organisaties Floorfillers en Electronation.JOSZ LEBON & LOUIS KATORZ [NL/B]Extravagante danspassen en extraordinaire dj's. Elke zaterdag bereid en paraat. Geen stijl is hen onbekend, geen hit onberoerd. Geruchten doen de ronde dat de ene een uitgeweken Nederlander is en dat de andere elke ochtend een overdosis AC/DC en Motorhead tot zich neemt. Man, man, hoe is het mogelijk."
Meer info

tags

  di 04/01 SAVANA STATION [B, LIVE] , PANACHE CUL ...

  • Deuren 21
  • VVK 8
  • KASSA 12

  "SAVANA STATION [B, LIVE, SAVANASTATION.COM] Tienkoppige garantie voor een avond vol volvette grooves, dikke baslijnen en positive vibrations tout court. Eigentijdse roots-reggae made in Antwerp, gemaakt door een multi-cultureel gezelschap dat irie genoeg is om de grootste Vlaams-Behanger om te turnen in een skankende rastaman. Check debuutalbum ""Clash"" (2004) en laat de muziek voor zich spreken. PANACHE CULTURE [B, LIVE, RUNN.NL/PANACHECULT] Onmogelijk over het hoofd te zien als je spreekt over reggae gwaan België. Vanuit roots maken ze uitstapjes naar hiphop, funk, souk, Arabische en Indiase muziek. Komende van Luik draaien ze hun hand niet om voor een reisje naar, noem een zijstraat, Kingston Jamaica, om hun albums op te nemen. Ze deden het voor ""Le Discours"" (2004), waarop ook Prezident Brown en Sergent Garcia acte de présence geven. Antwerpen ligt wat dat betreft een stuk dichterbij - des te meer energie om de pannen van het dak te spelen. FRASS INTERNATIONAL [B, FRASS.BE] Oftewel Fella Large featuring MC Double U. Bewezen zich in het verleden als opwarmers voor Capleton, T.O.K., Junior Reid en Michael Rose. BACKIIBASS [B] Reggae-makers op Radio Centraal en van de betere soundsystems in het Antwerpse. "
  Meer info

  tags

   za 29/01 TWO LONE SWORDSMEN [GB] , KIM HIORTH&O ...

   • Deuren 23
   • VVK 8
   • KASSA 12

   "TWO LONE SWORDSMEN [GB, WARPMUSIC.COM]A.k.a. Keith Tenniswood (Radioactive Man) en Andrew Weatherall (zie o.m. Sabres Of Paradise en zijn productiewerk voor Primal Scream), beiden al meer dan 10 jaar toonaangevend achter de schermen van de Britse dance. Op 'From the Double Gone Chapel' (Warp, 2004) brengen ze middels ruige gitaren, drums en baslijnen de 'unk' terug in punkfunk. In combinatie met de dubby effecten en rauwe electronica is het een onweerstaanbaar klankbord, ver voorbij de grenzen van klassieke electro.KIM HIORTHØY [NOR, SMALLTOWNSUPERSOUND.COM]Vreemdsoortige beats, aangenaam schurende elektronica en field recordings zijn de ingrediënten waarmee deze Noorse muzikant en grafisch ontwerper zijn geheel eigen, onvoorspelbare en unieke geluid brouwt. Zijn cd op Smalltown Supersound (zie o.m. Jaga Jazzist en Lars Horntveth) was het meest beloftevolle bliepdebuut sinds Aphex Twins 'Selected Ambient Works'. Na het tussendoortje 'Live Shet' nu voor het eerst met zijn nieuwe repertoire op De Nachten. Avant-première.JOSZ LEBON & LOUIS KATORZ [NL/B, 5VOOR12.COM]Het koninklijke duo van Petrol. Meesters in after party praktijken. Your final frontier."
   Meer info

   tags

    vr 04/02 SEYMOUR BITS [NL, LIVE] , THE GLIMMERS ...

    • Deuren 23
    • VVK 6
    • KASSA 10

    "SEYMOUR BITS [NL, LIVE, BASTIANMUSIC.NL] U dropt een naam, Bas Bron adopteert hem. Bastian, Comtron, Gifted en nu ook Seymour Bits, het zijn allemaal kinderen van het brein van de veelzijdige Amsterdammer. Altijd in de weer met zowel vintage instrumentarium als de nieuwte elektronische snufjes laat Bron zich telkens van een andere kant zien, maar een ding komt altijd prominent naar voren: de Funk, met een grote F, ja? Als Seymour Bits rapt hij er dan ook nog bij. THE GLIMMERS [B, GLIMMERTWINS.COM] Als dj-koppel hebben Mo & Benoelie in België alles van in het begin meegemaakt: 10 Days Off, Bel.Mondo, Kozzmozz, Eskimo, Pop Life en Culture Club. Vorig jaar brachten ze een eerste mix-cd uit als The Glimmers (met tracks van Alan Vega, Sylvester, Sheila E., Liquid Liquid,!!! en The Residents), dit jaar gaan ze door met een ""DJ Kicks"" op!K7. Belgium's finest. Krijgen ook meer en meer voet aan de grond in het buitenland. LOUIS KATORZ [B, 5VOOR12.COM]"
    Meer info

    tags

     vr 04/02 MISS KITTIN [F/D ] , MATTHEW DEAR [VS, ...

     • Deuren 23
     • VVK 8
     • KASSA 12

     "MISS KITTIN [F/D, MISSKITTIN.COM]De Franse ijskoningin behoeft nauwelijks introductie. Na een paar jaar het vuur van de electroclash brandend te hebben gehouden met o.a. Felix Da Housecat en The Hacker ging ze in 2002 haar eigen weg, om met ""I Com"" in 2004 haar eerste soloalbum uit te brengen. Haar verjaardagsfeestje tijdens 10 Days Off 2004 staat eenieder nog op het trommelvlies gebrand! Nieuwe single: ""Requiem for a hit"".MATTHEW DEAR [VS, LIVE, MATTHEWDEAR.COM]Deze Texaan in Detroit zet op de ene plaat inventieve popliedjes die bij hoger volume veranderen in dansvloerstompers, en zoekt op de andere nadrukkelijk het experiment. Laatste wapenfeit ""Backstroke"" gooide hoge ogen wereldwijd. Voor de liefhebbers van avontuurlijke dansmuziek. Doorbraakartiest van 2005?SNOF & PIPCO [B, LOWLANDS.BE]De twee belangrijkste profeten van de Duitse clickhaus en teclectro in België. Stoppen genoeg dub, funk en soul in hun stompende sets om de grootste volhouders naar lucht te doen happen."
     Meer info

     tags

      za 05/02 THE GLIMMERS [B] ,STASH [B,] LOUIS KAT ...

      • Deuren 22
      • VVK 6
      • KASSA 10

      "THE GLIMMERS [B, GLIMMERTWINS.COM]Als dj-koppel hebben Mo & Benoelie in België alles van in het begin meegemaakt: 10 Days Off, Bel.Mondo, Kozzmozz, Eskimo, Pop Life en Culture Club. Vorig jaar brachten ze een eerste mix-cd uit als The Glimmers (met tracks van Alan Vega, Sylvester, Sheila E., Liquid Liquid,!!! en The Residents), dit jaar gaan ze door met een ""DJ Kicks"" op!K7. Belgium's finest. Krijgen ook meer en meer voet aan de grond in het buitenland.STASH [B, LIVE, STASH.BE]Hun single ""Sadness"" zorgde voor rillingen over de ruggen van duizenden luisteraars, niet in het minst door de gouden strot van zanger Gunther Verspecht. De groep uit Opwijk Rock City maakt stevig in de Amerikaanse traditie gewortelde rock, in de lijn van The Veils, Counting Crows en The Band, en doet dat zeer goed. Hun derde album ""Rock 'n Roll Show"" komt dit jaar uit!LOUIS KATORZ [B, 5VOOR12.COM]Petrol (p)resident."
      Meer info

      tags

       vr 11/02 KREWCIAL [B, LIVE] , THE BLUE NOTE SES ...

       • Deuren 22
       • VVK 6
       • KASSA 10

       "KREWCIAL [B, LIVE, KREWCIAL.COM]Een van de hiphoppioniers van Vlaanderen, al meer dan 15 jaar een kei in het vak! Gerespecteerd in binnen- én buitenland (""The Hop"" op StuBru, support voor Company Flow, Common, Roots Manuva, mad props van Chuck D. en?Uestlove). Niet in het minst door zijn schitterende tweede album ""25/8"" uit 2004 op het prestigieuze BBE-label. In Petrol komt hij met een volledige band de boel op zijn kop zetten.THE BLUE NOTE SESSIONS WITH LEFTO & SQUADRA BOSSA feat. BUSCEMI [B, BUSCEMI.BE]Buscemi, alias de Braziliaanste Belg, doet onder de toepasselijke naam ""The Blue Note Sessions"" zijn jazzed-up swingding met Lefto, die onlangs dan weer samen met Krewcial het remixalbum ""Out of the Blue"" op Blue Note uitbracht. Eclectisch en broeierig leiden de twee de weg doorheen de geschiedenis van de jazz, met genoeg oor voor swing om de heupen uren in beweging te houden.BROOKS [GB, LIVE, MAGICANDACCIDENT.COM]Jeugdige Mancunian die grossiert in futuristische pop vol galopperende beats, schots en scheve gitaren en verwrongen stemsamples. Debuut ""Red Tape"" experimenteert er op los zonder de melodie en toegankelijkheid uit het oog te verliezen. Niet voor niets heeft Matthew Herbert hem hoogst persoonlijk toegevoegd aan Accidental/Soundslike, zijn eigen mengbeker vol magische ongelukken. It's jazz Jim, but not as we know it."
       Meer info

       tags

        za 12/02 MASCOTTE [B, LIVE, AVANT-PREMIERE] , J ...

        • Deuren 22
        • VVK 6
        • KASSA 10

        "MASCOTTE [B, LIVE, AVANT-PREMIERE, LEMONDEDUMAS.BE]Mascotte, de vijf verstoten kinderen van de eerbiedwaardige familie Dumas. Na jarenlange omzwervingen door de riolen van de maatschappij kwamen ze op slinkse wijze in het bezit van enkele instrumenten, en een nieuwe trashband was geboren. Electro'n'roll, punky discorock, noem het hoe je wilt, maar houd vooral niet op met shaken als deze lievelingetjes van Tiga hun eerste album ""Mascotte"" tijdens een exclusieve avant-première komen voorstellen!JOSZ LEBON & LOUIS KATORZ [B/NL, 5VOOR12.COM]DJ Petrol Posse. Rollercoast van electro naar house naar rock and roll. Voeg hier uw favoriete stijl toe!"
        Meer info

        tags

         vr 18/02 BPITCH CONTROL LABEL NIGHT:ELLEN ALLIE ...

         • Deuren 23
         • VVK 6
         • KASSA 10

         "BPITCH CONTROL LABEL NIGHT:ELLEN ALLIEN [D, ELLENALLIEN.DE]De keizerin van de Berlijnse clubscene, onze favoriete Berlinette, keert na twee albums en een triomftocht door Europa's hotspots terug met een nieuw album dat de veelzeggende titel ""Thrills"" draagt. Niet bang om flink te experimenteren produceert de baas van het ultrahippe BPitch Control fluks de ene na de andere bom vol electroïde brekebeenbeats, zowel in de studio als achter de draaitafels.SMASH TV [D, LIVE, BPITCHCONTROL.DE]Berlijnse electro die niet uit Berlijn komt - 't komt in orde als het aan Smash TV ligt. Holger Zilske en Michael Schmidt laten de speakerboxen kraken met diep grommende bassen over stompende technobeats, hoewel het er op hun tweede album ""Bits for Breakfast"" ook subtieler aan toe kan gaan. ""Electech met vocoderreferenties van de oude school"", zoals ze het zelf noemen.ED & KIM [B, EDENKIM.BE]Switch-residents sinds 1876, met een speciale voorliefde voor dikke gebroken beats. Met deze pioniers van de Belgische nu-skool breaks in de huis krijg je alles voor je kiezen van dubby discogrooves tot ijskoude electroclash, zie ook hun residencies op Eazy Fuck en Klank en het genoemde programma op StuBru."
         Meer info

         tags

          za 19/02 GARBAGE GANG [B, LIVE] , THE O'HARAS [ ...

          • Deuren 21
          • VVK 6
          • KASSA 10

          "GARBAGE GANG [B, LIVE, HOME.TISCALI.BE/GARBAGEGANG]Drum, bas, gitaar en zang, meer heeft een mens niet nodig om een punkende pot garagerock neer te zetten. Zo ook in Lier, waar dit trio schreeuwlelijkerds vandaan komt. Alhoewel, lelijk? Soms lijkt het er verdacht veel op dat die zanglijnen... melodieus! klinken.THE O'HARAS [B, LIVE, CD-PRESENTATIE, OHARAS.BE, HAIKURECORDS.COM]Californische surf met Spaanse flamenco, Texaanse rockabilly, Jamaicaanse ska, een Nashville-twang en een Vlaamse punkattitude. Men zou van minder als een skippybal over de vloer beginnen stuiteren. Je kon het ondergaan op de van het zweet doorweekte albums ""Devil's Desert"" en ""Facile a Boire"". Maak je gereed voor meer van dat, want The O'Haras komen hun nieuwe cd ""Bulls and Beans"" voorstellen!FREDO & THANG [B, CULTURECLUB.BE]Ereburgers van de Gentse Culture Club, en met reden. Naast activiteiten in de rockband Foxylane en op Radio URGent kwakt het duo op wekelijkse basis gelijke delen disco, italo, electro, 80-ies pop en house in de blender en zet de knop op tien om te zien hoe de dansvloer voor hun ogen verandert in een slagveld.LOUIS KATORZ [B, 5VOOR12.COM]Petrol (p)resident."
          Meer info

          tags

           vr 25/02 ED RUSH & OPTICAL [GB] , LADY VORTEX [ ...

           • Deuren 23
           • VVK 8
           • KASSA 12

           "ED RUSH & OPTICAL [GB]De heersers over de duistere krochten van de drum'n'bass weten na meer dan tien jaar in het vak nog steeds als geen ander de adrenalineniveaus op te jagen met hun donkere en energiek ratelende breaks en zompige bassen. En hun retestrakke mixstijl, natuurlijk. Voor referenties verwijzen we je naar hun futuristische albums ""Wormhole"" en ""The Creeps"", maar vooral naar hun nieuwe mix-cd + dvd ""Out of the Box"".LADY VORTEX [B, DACRU.BE, STUBRU.BE]Als kind bassiste in wording, dan gebeten om helikopterpiloot te worden, om vervolgens te besluiten hoogvlieger te worden achter de draaitafels. Als vaste kracht bij Switch en Dacru is ze al jaren the lady on top in de Belgische drum'n'bass-scene, te horen op ieder zichzelf respecterend feest en festival (It's Like a Jungle, 10 Days Off, Pukkelpop...). Nieuwe projecten: de band Calder en funky house duo Jakobay vs Lady Vortex.BREKBIT [B, STUBRU.BE]Partner in crime van Lady Vortex bij Switch, drum'n'bass-dj extraordinaire en muzikant. Altijd bereid een stomende set vol soulvolle stompers te serveren."
           Meer info

           tags

            za 26/02 DJ T. [D] , BOOKA SHADE [D, LIVE, MONI ...

            • Deuren 23
            • VVK 6
            • KASSA 10

            "DJ T. [D, PHYSICAL-MUSIC.COM]Voormalig breakdancer die eind jaren 80 door het acidvirus werd besmet door Sven Väth himself. Oprichter van Groove Magazine, radiomaker, medeoprichter van Get Physical Music en vaandeldrager van de electro-house (door hen die het kunnen weten ook wel ""Vet Geluid"" genoemd). Zijn twee laatste wapenfeiten ""Radiator"" en ""Time Out"" veroorzaken extatische taferelen in da clubs. Nieuwe release: Get Physical labelcompilatie ""Full Body Workout"".BOOKA SHADE [D, LIVE, PHYSICAL-MUSIC.COM]Het duo verantwoordelijk voor de meeste producties op Get Physical (M.A.N.D.Y., DJ T., Sunsetpeople...). De twee hebben ook tijd voor zichzelf genomen met ""Memento"", een album vol schemerige minimal en electro-house en een paar ferme scheuten acid en soundscapes. Live stellen zij het album voor aan de hand van exclusieve visuals en zelfgemaakte filmfragmenten.MONICA ELECTRONICA [NL]Voormalig danseres, assistent-regisseur en Nachtzuster, nu Electronation- en Floorfillers-resident en samen met Josz Lebon aanstichtster van de electritalodiscorockgolf in Rotterdam en omstreken. Houdt haar vinylverslaving op peil door over de hele wereld te draaien, en is een graaggeziene gaste in Petrol.JOSZ LEBON [NL, BRAUNBLEKBLU.COM]"
            Meer info

            tags

             vr 04/03 SOIREE GAINSBOURG : LOUIS KATORZ & PIE ...

             • Deuren 23
             • VVK 6
             • KASSA 10

             "SOIREE GAINSBOURGLOUIS KATORZ & PIERRE ELITAIROnze jaarlijkse hommage aan Serge, Brigitte, Jane en Jacques. Een mélange van Franse chanson en onweerstaanbare pop chic. Soyez dressed et prudent!"
             Meer info

             tags

              za 05/03 JUSTUS KOHNCKE [D, LIVE] , FREDO & THA ...

              • Deuren 23
              • VVK 6
              • KASSA 10

              "JUSTUS KOHNCKE [D, LIVE, WHIRLPOOL PRODUCTIONS, KOMPAKT-NET.DE]Uitvinder van de techno-schlager die er een stijl op na houdt ergens tussen dronkemansdiscopop, knetterende acid en krakende laptopcapriolen. Onder invloed van de helden van de jaren 60 en 70, die van de Neue Deutsche Welle en de cracks van de oer-Duitse bierhallenpodia gebruikt de voormalig Whirlpooler zijn laptop als hoge hoed en tovert hij de meest aanstekelijke deunen te voorschijn.FREDO & THANG [B, CULTURECLUB.BE]Ereburgers van de Gentse Culture Club, en met reden. Naast activiteiten in de rockband Foxylane en op Radio URGent kwakt het duo op wekelijkse basis gelijke delen disco, italo, electro, '80s pop en house in de blender en zet de knop op tien om te zien hoe de dansvloer voor hun ogen verandert in een slagveld."
              Meer info

              tags

               vr 11/03 BLACKSTROBE [F] , ETIENNE DE CRECY pre ...

               • Deuren 23
               • VVK 8
               • KASSA 12

               "BLACKSTROBE [F, DECKS & EFX, OUTPUTRECORDINGS.COM]Arnaud Rebotini en Ivan Smagghe, le duo dangereux uit Parijs dat met een handvol singles en bakken vol remixen al jaren heerst over de donkere dansvloeren. Smerige disco tunes en ranzige electrorock galore, nog maar eens fijntjes benadrukt op hun laatste single ""Chemical Sweet Girl"" op Trevor Jacksons Output Recordings.ETIENNE DE CRECY presents SUPERDISCOUNT 2 feat ALEX GOPHER & JULIEN DELFAUD [F, LIVE, SOLID.FR]Gopher & De Crécy zíjn de 'French Touch'. Naar aanleiding van De Crécy's Motorbass-album en de%uFFFDSuperdiscount-compilatie uit 1997 werd de term uitgevonden, en op het tweede deel uit 2004 kwamen de twee met een update: stompende electro-disco met referenties aan Detroit en de Europese electropoptraditie uit de jaren '80. Met een knipoog naar de downloadgeneratie van nu via titels als ""Bit Torrent"", ""Soul Seek"" en ""Audio Galaxy"". Samen live op het podium!"
               Meer info

               tags