Agenda (2004)

za 10/01 FUNK PARTY met DE LA VEGA [B, LIVE, DR ...

 • Deuren 23
 • VVK 6
 • KASSA 10

"FUNK PARTY met DE LA VEGA [B, LIVE, DRAAISCHIJF.COM] Samengaan van een Kunstbende-laureate (Lieze Accoe) en muzikanten uit Looplizard. De single ""Surely"" was deze zomer niet van de radio te branden. Verwacht: meer funky en soulvolle stuff. TLP aka TROUBLEMAN [BE, STUBRU.BE] Soundsystemveteraan, bekend van parties overal in Belgie. TLP a.k.a. Troubleman is m.c. en selector en dj van r'n'b, party hip hop & ragga maar ook 70's soul, jazzdance, funk en rare groove classics, roots reggae, dub, 80's dancehall, Miami Bass en een streepje speed garage. Nog iets vergeten? Misschien een lekkere soca hit. THIERRY STEADY GO![B, DYN-O-MITE.BE] Topselectie 60-ies en 70-ies: deep funk, club soul, motown, dancefloor jazz, Hammond grooves, boogaloo en funky Jamaican sounds. Thierry is de ongekroonde koning van de Brusselse soulscene. OLE SOLLIED [B, 5VOOR12.COM] Platenruiter oude stijl: plaatjes worden helemaal uitgespeeld en worden absoluut niet in de beat gemixt. Grote voorkeur voor zwarte muziek uit de periode voor 1975. Oerclassic ""Rocksteady"" van Aretha Franklin passeert minstens 2 keer per avond."
Meer info

tags

  ma 09/02 WOORDFEEST MET O.A.: MAX NORMAL [Z-A], ...

  • Deuren 21
  • VVK 6
  • KASSA 10

  "WOORDFEES Woordfees is een uitwisseling met het gelijknamige Zuid-Afrikaanse festival en biedt u een stevige Belgisch-Afrikaanse cocktail: het beste van twee werelden. Aangezien ABC2004 met Six-Pack aandacht schenkt aan de orale traditie, leek het evident om Zuid-Afrika, als één van de belangrijkste vertegenwoordigers van deze kunstvorm, erbij te betrekken. Flip Kowlier, geen onbekende in Zuid-Afrika, kruidt met zijn rhymes de stevige beats van het sensationele hiphop collectief Max Normal. Ntsiki Mazwai, pas 22, werd nu al gebombardeerd tot het Afrikaanse antwoord op de Beatgeneratie, terwijl singer-songwriter en landgenoot Gert Vlok Nel op handen wordt gedragen door zijn kunstbroeders: ""There was nothing before him. There will be nothing after him."", zegt schrijfster Antjie Krogg. Zij die niet meewiegen met de heupen krijgen billenkoek van presentator en notoir Afrikanoloog Vitalski. MET O.A.: MAX NORMAL [Z-A], FLIP KOWLIER, VITALSKI, GERT VLOK NEL [Z-A] EN NTSIKI MAZWAI [Z-A]. TOKYO SKA PARADISE ORCHESTRA [JAP, SKAPARA.NET] Een Japanse ska-band van ruim 10 muzikanten die reeds 19 jaar actief is en waar u nog nooit van hebt gehoord? Shame on you! TSPO is vooral live de moeite, vraag maar aan Skatalites en Dennis Bovell. BOSS [B, INTERNATIONALS] DJ Boss van onze inlandse reggae-glorie the Internationals."
  Meer info

  tags

   di 10/02 FREDO & THANG [B, CULTURECLUB.BE] JOSZ ...

   • Deuren 23
   • VVK 6
   • KASSA 10

   "FREDO & THANG [B, CULTURECLUB.BE] Hebben de eer en het genoegen om als residents van de Gentse Culture Club door het leven te gaan. Hun ding kan omschreven als disco, italo, electro, '80s pop en house. Schrijf vooral up tempo en funky. Noteer ook als referenties Radio Urgent en de rockband Foxylane. Zowaar een eigentijds en veelzijdig duo. JOSZ LE BON & LOUIS KATORZ [B, 5VOOR12.COM, BRAUNBLEKBLU.COM] Extravagante danspassen en extraordinaire dj's. Elke zaterdag bereid en paraat. Geen stijl is hen onbekend, geen hit onberoerd. Geruchten doen de ronde dat de ene een uitgeweken Nederlander is en dat de andere elke ochtend een overdosis AC/DC en Motorhead tot zich neemt. Man, man, hoe is het mogelijk."
   Meer info

   tags

    di 09/03 SINT-ANDRIES MC'S [B, LIVE] BLACKSTROB ...

    • Deuren 21
    • VVK 6
    • KASSA 10

    "SINT-ANDRIES MC'S [B, LIVE] BLACKSTROBE [FR, LIVE] 2 Tegenpolen: Arnaud Rebotini de ernstige producer, gefascineerd door klassieke muziek en Cabaret Voltaire, Ivan Smagghe (10 Days Off!) die de daken van de Parijse nachtclubs blaast met zijn smerige disco-electro tunes. Fatale clash die de hit ""Italian Fireflies"" opleverde. EXCHPOPTRUE [FR, LIVE] Franse flauwekul: 2 girls on acid en een mec op laptop. Ça bouge, en da's ook al. SERGE [B] Mede-eigenaar van Wally's Groove World. Dj-stijl: electro-house. DIEPVRIES [B] Voor fans van italo disco, electro en acid house. De anderen verzamelen aan de bar."
    Meer info

    tags

     vr 12/03 PLAID DUB DJ'S [GB, PLAID.CO.UK] , MIR ...

     • Deuren 23
     • VVK 8
     • KASSA 12

     "PLAID DUB DJ'S [GB, PLAID.CO.UK] Het duo Ed Handley en Andy Turner maakt zowat de mooiste electronische muziek around. Eerst nog als Black Dog, later als 1 van de vaandeldragers van het Warp label. Hun platen zijn een lust voor het oor door de onverwachte inbreng van folky klanken, breakbeats, funky ritmes, stotterende hiphop beats en weirde acid. Toerden nog met Björk. MIRA CALYX [GB, LIVE, MIRACALIX.COM] De van oorsprong Zuid-Afrikaanse Chantal Passamonte werkte jarenlang op het kantoor van Warp tot ze midden jaren '90 zelf muziek ging maken. Het werk van Plaid, Autechre en Richard D. James inspireerde haar om tot een volstrekt originele en persoonlijk vorm van 'intelligent electronics' te komen. Niet voor sissy's. Check haar recente 3-track ep. DJ/RUPTURE [VS, NEGROPHONIC.COM] Amerikaanse nomade en globetrotter die momenteel vanuit Spanje de wereld bestookt met de meest universele en polyglotte muziekcollages. Als producer werkte hij samen met the Bug, Nettle, Rootsman en Mutamassik. Als dj maakt hij een onweerstaanbare mix met black pop, zuiderse vs-hiphop, dancehall ragga, Britse grime, allerlei verbasterde producties, experimentele geluiden, wereldmuziek en Arabische klanken. Weird is een woord. DAT POLITICS [FR, LIVE, SKI-PP.COM] Trio uit het Noorden van Frankrijk dat de afgelopen 2 jaar niet stopte met toeren en platen uitbrengen (op Mille Plateaux, A-Musik, Tigerbeat6 en Chicks on Speed Records). Omschreven als 'Kindergarten techno-pop'. Hun laatste plaat ""Go Pets Go"" is op basis van dieren- en insektengeluiden. U weet genoeg? "
     Meer info

     tags

      do 08/04 BLIXA BARGELD: 'REDE/SPEECH' [D, EINST ...

      • Deuren 21U
      • KASSA

      BLIXA BARGELD: 'REDE/SPEECH' [D, EINSTURZENDE NEUBAUTEN] Hij is frontman en bezieler van de lichtelijk fantastische Einstürzende Neubauten en maakte als gitarist het mooie weer bij Nick Cave's Bad Seeds. Deze keer klaart hij de klus zelf, en wel met spoken word van de bovenste plank. Gewapend met een microfoon en 4 effectenpedalen brengt hij zijn soloperformance 'Rede/Speech', waarmee hij het niemandsland tussen taal en muziek verkent en ons een blik gunt in het laboratorium van een vocale alchemist. De toehoorder wordt ondergedompeld in een complexe textuur van geluiden, die telkens opnieuw vertrekken vanuit Blixa's stem. Beklijvend. Broeierig. Bijtend. Beklemmend. Bargeld.
      Meer info

      tags

       vr 09/04 ULTRASONIC 7 [B, LIVE, ULTRASONIC7.COM ...

       • Deuren 23
       • VVK 6
       • KASSA 10

       "ULTRASONIC 7 [B, LIVE, ULTRASONIC7.COM] DJ 4T4 van 't Hof van Commerce is een man van vele projecten: Magik Ballet Ensemble en Atomik in het verleden, Ultrasonic 7 in het heden. ""Lips they move"" was vorig jaar een dikke hit. Funky deep house is de ziel van het beestje. Move on! GLIMMER TWINS [B, GLIMMERTWINS.COM] Mo & Benoelie, beste dj's van België. Ook in het buitenland hebben ze dit stilaan door. JOSZ LE BON EN LOUIS KATORZ [B/NL]"
       Meer info

       tags

        ma 12/04 SAMMY JO [VS, SCISSOR SISTERS TOUR-DJ, ...

        • Deuren 22
        • VVK 6
        • KASSA 10

        "SAMMY JO [VS, SCISSOR SISTERS TOUR-DJ, SCISSORSISTERS.COM] Kent u de grote hit ""Comfortably Numb"" van de Amerikaanse vaudeville popgroep Scissor Sisters? Bereid u voor op hun tour-dj Sammy Jo, uw host van de avond. DRESDEN DOLLS [VS,LIVE, DRESDENDOLLS.COM] Eens per jaar komt er vanuit het niets zo'n absolute revelatie als the Dresden Dolls. Omschrijving: Punk Cabaret uit Boston met verwijzing naar Bertold Brecht en Kurt Weil en naar PJ Harvey, Patti Smith, Joan Jett en the Violent Femmes. Het dynamische duo Amanda Palmer en Brian Viglione speelde in September een zinderende set in de AB. Intussen genoteerd in de Arriba-lijst van Humo en Stubru met ""Coin-operated Boy"". DELGADOS[GB, LIVE, DELGADOS.CO.UK] De eigenaars van het fijne Schotse indie-label Chemikal Underground (zie o.m. Arab Strap) maken met de regelmaat van de klok (om de 2 jaar) een fijne popplaat, waarmee ze absoluut de wereld niet zullen veranderen. Fraai blijft het wel: die folky elementen, de strijkers, de mooie melodiëen, ook op hun 5de cd ""Universal audio"". JOSZ LEBON & LOUIS KATORZ [NL/B] "
        Meer info

        tags

         za 08/05 DAAU [B, LIVE, DAAU.COM] NITIN SAWHNEY ...

         • Deuren
         • KASSA

         "DAAU [B, LIVE, DAAU.COM] De immer metamorferende Abendunterhaltung: goed om weten dat de Lenski's en co. op hun laatste plaat terugkeren naar het geluid van de begindagen (folk, klassieke muziek, Balkan en pop). Tof! NITIN SAWHNEY [GB, NITINSAWHNEY.COM] Meesterlijk interpretator van de Londense melting pot en verhaler van politieke en raciale problemen nu ook als dj. Zijn mix van Indische muziek, jazz, R&B, latin house en hiphop maakte hem wereldberoemd. ZAMMSUNG UND MIEHLE [B] Mensen die weten hoe het woord PARTY wordt geschreven: ECLECTISCH."
         Meer info

         tags

          di 08/06 THE SEATSNIFFERS [B, LIVE, TWINSTREET- ...

          • Deuren 23
          • VVK 6
          • KASSA 10

          "THE SEATSNIFFERS [B, LIVE, TWINSTREET-BOOKINGS.COM] Wat u veel te weinig leest over de Antwerpse Seatsniffers: België's beste, populairste en meest internationale rootsrock band (Rockabilly, R&B, Rock and Roll en Soul). Live alsnog beter dan op plaat. FIFTY FOOT COMBO [B, LIVE, FIFTYFOOTCOMBO.COM] Deze Gentenaars spelen hun instrumentals alsof ze het genre van garage, surf en exotica ter plekke uitvinden. 10 jaar spelen in trefwoorden: science fiction, B-films, tattoos, Pulp Fiction, bongo's, gitaren en moog. Doen het live met speciale kostuums, dia's en gogo-girls. Moet er nog zand zijn? THE BOPPIN BENVIS BROTHERS [B, BENVISBROTHERS.BE] Nostalgie: Elvis, soul, mambo, ska, Perez Prado, rockabilly, Sun, swing, roots"
          Meer info

          tags

           do 08/07 GABRIEL RIOS [B, LIVE, GABRIELRIOS.BE] ...

           • Deuren 23
           • VVK 6
           • KASSA 10

           "GABRIEL RIOS [B, LIVE, GABRIELRIOS.BE] Jonge Puertoricaan uit Gent, type formidabele gitarist met dito stem, ooit frontman van Nothing Bastards en L. Santo, maakt nu pop met salsa-invloeden en doet en masse jonge meisjes in zwijm vallen. Hits: ""Broad Daylight"" en ""Catastrofe"". TIMAXX [B] Aka Tim van Lowlands. Bekend van vele danspartijen, feesten en clubs. JOSZ LEBON EN LOUIS KATORZ [B/NL] "
           Meer info

           tags

            za 31/07 OPENINGSAVOND SIXPACK/PETROL

            • Deuren 23U
            • KASSA

            LOUIS KATORZ, JOSZ LEBO, ODO 7, MICANIK
            Meer info

            tags

             za 31/07 OPENINGSAVOND SIXPACK/PETROL

             • Deuren 23U
             • KASSA

             LOUIS KATORZ, JOSZ LEBO, ODO 7, MICANIK
             Meer info

             tags

              wo 04/08 BLIXA BARGELD: 'REDE/SPEECH' [D, EINST ...

              • Deuren 21U
              • KASSA

              BLIXA BARGELD: 'REDE/SPEECH' [D, EINSTURZENDE NEUBAUTEN] Hij is frontman en bezieler van de lichtelijk fantastische Einstürzende Neubauten en maakte als gitarist het mooie weer bij Nick Cave's Bad Seeds. Deze keer klaart hij de klus zelf, en wel met spoken word van de bovenste plank. Gewapend met een microfoon en 4 effectenpedalen brengt hij zijn soloperformance 'Rede/Speech', waarmee hij het niemandsland tussen taal en muziek verkent en ons een blik gunt in het laboratorium van een vocale alchemist. De toehoorder wordt ondergedompeld in een complexe textuur van geluiden, die telkens opnieuw vertrekken vanuit Blixa's stem. Beklijvend. Broeierig. Bijtend. Beklemmend. Bargeld.
              Meer info

              tags

               do 05/08 DAAU [B, LIVE, DAAU.COM] NITIN SAWHNEY ...

               • Deuren
               • KASSA

               "DAAU [B, LIVE, DAAU.COM]De immer metamorferende Abendunterhaltung: goed om weten dat de Lenski's en co. op hun laatste plaat terugkeren naar het geluid van de begindagen (folk, klassieke muziek, Balkan en pop). Tof!NITIN SAWHNEY [GB, NITINSAWHNEY.COM]Meesterlijk interpretator van de Londense melting pot en verhaler van politieke en raciale problemen nu ook als dj. Zijn mix van Indische muziek, jazz, R&B, latin house en hiphop maakte hem wereldberoemd.ZAMMSUNG UND MIEHLE [B]Mensen die weten hoe het woord PARTY wordt geschreven: ECLECTISCH."
               Meer info

               tags